Sevastova pretendē uz augusta WTA izlaušanās balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: DON EMMERT/AFP

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz prestižā ASV atklātā čempionāta pusfinālam, kļuvusi par vienu no piecām spēlētājām, kuras pretendē uz augusta Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) izlaušanās balvu.

Balvas ieguvēja jau tradicionāli tiks noteikta līdzjutēju balsojumā, kas norisinās WTA interneta mājas lapā šeit.

Balsošana noslēgsies ceturtdien, bet balvas ieguvēja tiks paziņota piektdien.

Bez Sevastovas uz šo balvu pretendē arī čehiete Vondroušova, baltkrieviete Arina Sabaļenka, ukrainiete Ļesja Curenko un austrāliete Ešlija Bārtija.

Pasaules ranga 19.pozīcijā esošā Sevastova ASV atklātā čempionāta pusfinālu sasniedza pirmo reizi karjerā, ceļā uz to pārspējot divas TOP10 spēlētājas - Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas un iepriekšējā gada sacensību uzvarētāju Sloeinu Stīvensu no ASV. Savukārt pusfinālā liepājniece zaudēja titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Tikmēr Vondroušova pirmo reizi sasniedza "Grand Slam" turnīra ceturto kārtu, pa ceļam pārspējot ar 13.numuru izlikto Kiki Bertensu no Nīderlandes.

Sabaļenka augustā izcīnīja pirmo WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā, triumfējot Ņūheivenas turnīrā, bet Ņujorkā tika līdz ceturtajai kārtai, kurā zaudēja nākamajai ASV atklātā čempionāta uzvarētājai Naomi Osakai no Japānas. Curenko augustā pirmo reizi trīs gadu laikā uzvarēja kādu TOP5 spēlētāju, ASV čempionātā tiekot galā ar Karolīnu Vozņacku no Dānijas, pēc tam apstājoties astotdaļfinālā, bet Bārtija sasniedza pusfinālu turnīrā Monreālā, bet Ņujorkā zaudēja ceturtajā kārtā, kad gan ir viņas labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros.

Sevastova WTA izlaušanās balvai tika izvirzīta arī pērn jūnijā, taču tad pie atzinības netika, savukārt pērn maijā šo balvu ieguva Aļona Ostapenko, kura pirms tam bija kļuvusi par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu