Toriju eiroskeptiķu spārna pārstāvji apsprieduši iespējamo Mejas gāšanu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: EPA/Scanpix

Aptuveni 50 Lielbritānijas parlamenta deputāti, kas pārstāv Konservatīvās partijas eiroskeptiķu spārnu, tikušies, lai apspriestu kā un kad gāzt premjerministri Terēzu Meju, trešdien ziņo britu sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Kopš Mejas neveiksmīgā lēmuma sarīkot 2017.gada maijā pirmstermiņa vēlēšanas, kurās toriji zaudēja savu absolūto vairākumu, premjerei pastāvīgi nākas rēķināties ar iespējamo dumpi partijā, kas viņai varētu maksāt amatu.

Deputāti, kas apvienojušies Eiropas Pētniecības grupā (ERG) un vēlas izšķirīgāku saišu saraušanu ar Eiropas Savienību (ES) nekā Mejas piedāvātā brīvās tirdzniecības zonas saglabāšana pēc "Breksita", otrdienas vakarā pulcējušies, lai neslēpti apspriestu premjerministres nākotni.

BBC vēsta, ka sanāksmē izskanējuši tādi izteicieni kā "ikviens, ko pazīstu, vēlas viņas aiziešanu", "viņa ir katastrofa" un "tas tā nevar turpināties".

Kā izteicies kāds BBC piesaukts avots, Mejas partijas biedri uzskata, ka viņa vairs nesaprot, kas patiesībā notiek.

Tajā pašā laikā cits avots esot atzinis, ka mainīt partijas un valsts līderi šobrīd būtu "muļķīga ideja".

Daži dumpinieki otrdienas sanāksmē pavēstījuši, ka jau iesnieguši rakstu par neuzticības izteikšanu Mejai, BBC pavēstījis viens no avotiem.

Saskaņā ar Konservatīvās partijas statūtiem balsojums par partijas vadību jārīko, ja 15% no toriju deputātiem pieprasījuši neuzticības izteikšanu pašreizējam partijas līderim.

Šobrīd konservatīvos parlamentā pārstāv 315 deputāti, un tādējādi uzticības balsojuma ierosināšanai nepieciešamas vismaz 48 deputātu balsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu