10 atjautīgi veidi, kā izmantot ļoti saulainu logu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Saulains un labi apspīdēts logs vienmēr ir mājokļa priekšrocība – dabiskais apgaismojums padara telpu vizuāli plašāku, tā acumirklī šķiet kārtīgāka, bet darbi sokas raitāk. Tomēr reizēm šādi logi ar spilgtu saules apgaismojumu tā vien kairina nervus, it īpaši, ja gaisma uzmācīgi apspīd istabu, traucējot kādas ikdienišķas lietas, piemēram, lūkošanos datorā vai televizora skatīšanos, tāpēc bieži vien rodas jautājumi, kā izmantot šo spilgto nostūri. Lūk, idejas, kā izcelt un izmantot koši apspīdēto logu.

Mazini gaismas spožumu

Saulains logs ir brīnišķīgs telpas papildinājums, tomēr tas ne vienmēr nāk par labu ikdienas darbiem. Televizora skatīšanās, ēšana vai pat sarunāšanās ar viesiem var kļūt apgrūtināta, ja saule nemitīgi spīd tieši acīs. Samazini gaismas spožumu ar gaišas krāsas aizkariem – tie bloķēs spilgto gaismu un to izpludinās, nepadarot telpu tumšu, bet vienlaikus neļaujot gaismai triekties acīs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boggie's home (@thehillcrest) on

Ļauj sukulentiem šūpoties

Ja aizraujies ar terāriju iekopšanu, izmanto logus savā labā – sakarini sukulentu terārijus auklās gar loga augšējo malu.

Piešķirt ikrīta rutīnai “odziņu”

Uzlabo rītus un blakus logam ierīko mājīgu ēdamzonu vai vismaz noliec pie loga pāris krēslus un kafijas galdiņu. Agrajos rītos sāc kafijas dzeršanas rituālu vai pat brokastošanas tradīciju saules staros – galu galā saule veicina endorfīnu jeb laimes hormonu izdalīšanos smadzenēs, kas savukārt manāmi uzlabos garastāvokli un sagatavos darba dienai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pino3bravo (@pino3bravo) on

Palutini mājdzīvniekus ar gaismu

Saules gaismu spēs novērtēt gan kaķi, gan suņi – šie mājdzīvnieki labprāt guļ saulainās vietās, tāpēc pamēģini zem saulainā loga novietot dzīvnieka gultiņu. Ja palodzes platums atļauj, novieto uz tā kaķa gultiņu un ļauj kaķim baudīt saules pieskārienus. Ņem vērā – ja kaķa gultiņu novieto zem loga – nekādā gadījumā neatstāj šo logu atvērtu bez uzraudzības.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena (@lenarerhel) on

Izgaismo darba vietu

Neatkarīgi no tā, vai strādā no mājām vai arī pie galda pavadi vien dažas minūtes nedēļas nogalēs, darba vieta pie saulainā loga būs ērta. Pie loga iekārto darba galdu vai pat iebūvē garu dēli starp sienām, kas varētu vienlaikus kalpot gan kā galds, gan arī palodze. Šāda darba vieta lieliski noderēs māksliniekiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandee ✖️ (@sandeesolene) on

Kombinē ar melno

Īpaši spilgta loga kombinācija ar melnu sienu veidos savdabīgu kontrastu un radīs skandināvisku noskaņu mājoklī. Šāds dizains patiks tiem, kam apnikusi tendence visu iekārtot baltu – mājoklis nebūs vairs tik pārmērīgi gaišs, bet vienlaikus par apgaismojumu sūdzēties nevarēs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAN-FORM Denmark (@danform_dk) on

Piešķir dramatismu ar zaļumiem

Nav labākas vietas, kur izrādīt savus mīļākos nokarenos augus, kā saulains logs. Pārvērt loga aili par siltumnīcas cienīgu svētnīcu – uz palodzes izliec savus mīļākos augus puķupodos, bet virs loga augšmalas saskrūvē āķus puķupodu karināšanai. Iekarini tajos nokarenos augus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camilla Skøtt (@arablestreet) on

Radi mājīgu lasīšanas stūrīti

Izmanto gaišo mājokļa pusi lasīšanai – dažkārt labu un lasīšanai piemērotu stūrīšu piemeklēšana sagādā īstas galvassāpes. Te lampa par spilgtu, te gaisma pārāk dzeltenīga vai apgaismojums pārāk tumšs, bet pie loga lasīšanai būs optimāls apgaismojums, kas apmierinās pat cimperlīgākos lasītājus. Pie loga novieto dīvānu vai atpūtas krēslu un nelielu galdiņu vai pat grāmatu plauktu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by idahelenealmås (@retailida) on

Iebūvē palodzes sēdekli

Logu sēdekļi īpaši populāri ir ārvalstīs – vairumā māju logu ailās uz palodzes izveidota īpaša vieta sēdēšanai un skata baudīšanai. Ņem to par piemēru un ierīko arī savā mājoklī sēdekli uz palodzes – uz tās izkārto mīkstos krēslu spilvenus vai gar logiem novieto sēdekļus un izdekorē tos ar krāsainiem spilveniem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Architecture Victoria (@architecturevictoria) on

Papildini krāsas

Saprotams, ka spilgts logs ir jau pietiekoši izteiksmīgs mājokļa papildinājums, taču kāpēc gan to nepadarīt vēl atraktīvāku? Nokrāso loga ailu kādā košā krāsā, kas izceltu pašu logu vai pat saskanētu ar krāsām, kuras manāmas ārpusē. Šis būs gan atraktīvs, gan arī neordinārs mājokļa dekors.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MODERN DESIGN GRAM (@moderndesigngram) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu