Laura Rizoto: Vasara Latvijā bija absolūti brīnišķīga

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Talantīgo brazīlieti ar latviešu saknēm, lidotāja Herberta Cukura mazmazmeitu Lauru Rizoto Latvija iepazina konkursā "Supernova", kurā viņa guva uzvaras laurus un izcīnīja iespēju piedalīties Eirovīzijā. Lai gan viņa ar pašas sacerēto dziesmu "Funny Girl" 63. starptautiskajā dziesmu konkursā ierindojās otrā pusfināla 12. vietā, neiekļūstot finālā, Laurai tas pavēris plašas iespējas un palīdzējis atrast jaunus kontaktus industrijā. Sarunā ar dziedātāju tepat Rīgā noskaidrojām, kā pašlaik rit viņas dzīve.

Ar ko tu pēdējā laikā nodarbojies?

Es strādāju pie sava nākamā EP (mazalbums), kura nosaukums būs “Amber” (tulkojumā no angļu valodas - dzintars). Nesen pārcēlos no Ņujorkas uz Losandželosu. Tās bija lielas izmaiņas manā dzīvē.

Jau pašlaik esmu sākusi plānot, ko darīt nākamgad. Šogad viss apgriezās kājām gaisā. Šovasar pavadīju laiku arī Latvijā, centos mācīties valodu – pagaidām gan to neprotu pietiekami labi, lai runātu intervijās latviski. Cerams, ka gada beigās tas jau būs citādāk.

Pirms mēneša uzstājos festivālā “Summer Sound”, atkal atgriezīšos Latvijā 2018. gada noslēgumā.

Kā tev patika Latvijas vasara?

Vasara Latvijā bija absolūti brīnišķīga. Bija daudz siltāks, nekā visi man stāstīja. Es zinu, ka šī nebija tipiska vasara, man daudzi to teikuši. Redzot, ka tik daudzās vietās nebija gaisa kondicionieru, es sapratu, ka neviens nebija gatavs šiem laikapstākļiem. Es ļoti labi pavadīju laiku, jo man bija iespēja apmeklēt pludmali – devos uz Liepāju, Vecāķiem, izklaidējos ar draugiem, saviem radiniekiem. Bija tik patīkami būt ārā, dabā, jo te ir tik skaisti! Tik daudz koku! Atrodoties Latvijā, es pēc iespējas biežāk cenšos no rīta doties skrējienā parkos. Brīnišķīgi. Atrasties šeit ir tik relaksējoši, jo, pirms es atbraucu uz Latviju, man bija neticami daudz darba un nekam nebija laika. Ir patiešām jauki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

new music vibes?☀️? #comingsoon

A post shared by Laura Rizzotto (@laurarizzotto) on

Vai zināji, ka Vecāķos ir arī nūdistu pludmale?

Tur ir nūdistu pludmale? Vecāķos? Tā nebija pludmale, uz kuru devos es [smejas].

Tu teici, ka tagad esi pārcēlusies uz dzīvi Losandželosā. Kā ir tur dzīvot?

Es Losandželosā esmu dzīvojusi jau agrāk. [..] Zinu, ka izklaides bizness tur ir ļoti nežēlīgs, bet es vienmēr zināju, ka gribu darīt to, ko daru tagad. Tas ir arī ļoti iedvesmojoši. Dzīvojot un strādājot tur, ir daudz vairāk, ko darīt industrijā, kuru esmu izvēlējusies, kas saistās ar popmūziku, uzstāšanos, skaņu celiņiem... filmu industrija dzīvo Losandželosā. Man 24/7 ir apkārt radoši cilvēki, es dzīvoju kopā ar vienu no saviem labākajiem draugiem, ar kuru iepazinos koledžā, un māsu. Tas ir perfekti. Tur vienmēr ir lieliski laikapstākļi, vienmēr ir silti. Uz pludmali var doties jebkurā laikā. Es mīlu šo vietu. Man liekas, ka Losandželosa ir labs savienojums starp vietu, kur var pavadīt daudz laika strādājot, un dabu.

Man ir nepieciešama saule. Ne velti man kaklā karājas saules zīme, kura man nes laimi. Es to nekad nenoņemu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is this dress ORANGE? or RED♥️? ?

A post shared by Laura Rizzotto (@laurarizzotto) on

Vai ir tā, ka, lai pārvietotos pa Losandželosu, obligāti vajag mašīnu?

Jā, bet... tas ir labākais veids, kā pārvietoties un apskatīt pilsētu, taču tikpat labi iespējams pārvietoties arī ar sabiedrisko transportu - mani draugi to dara. Bet, ja gribi tur dzīvot ilgtermiņā, noteikti der iegādāties auto. Vēl daudzi ir sūdzējušies par sastrēgumiem, bet mana pieredze atšķiras. Laikam cilvēki piešķir nozīmi lietām, kuras viņi izvēlas uzskatīt par svarīgām.

Kura ir tava mīļākā vieta Losandželosā?

Laikam jau pludmale, okeāns. [..] Es zinu, ka ne visi tic astroloģijai, bet es pēc horoskopa esmu Ūdens zīme – Vēzis. Es patiešām jūtos saskaņā ar savu horoskopa zīmi, ūdenī jūtos ļoti labi, ir sajūta, ka tur atjaunojos. Tas mani nomierina kā nekas cits. Man patīk Holivudas rietumu daļa, jo tur ir ļoti daudz, ko darīt. Man patīk arī vērot cilvēkus, jo Losandželosas iedzīvotāji ir ļoti radoši un atšķirīgi, bieži vien traki. Tas ir jautri!

Kā nākas, ka satieku tevi šova “X Faktors” filmēšanas aizkulisēs?

Man kāds draugs, Edijs, piedāvāja, vai gribu atnākt un paskatīties, kā viņš dzied. Turklāt šovu vada mans labs draugs Markus. Ir tik interesanti atrasties filmēšanas laukumā, klausīties jaunajos talantos, jo es parasti esmu tā, kura ir uz skatuves. “X Faktoru” esmu skatījusies arī pirms tam. Bija tik dīvaini atrasties šeit, tajā pašā ēkā, vietā, kur tika filmēta “Supernova”, un redzēt, kā viss pārkārtots. Trakums.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funny boy & funny girl ? #eurovision

A post shared by Markus Riva (@markusriva) on

Vai tu esi skatījusies Latvijas “X Faktora” pirmo sezonu?

Nē, bet esmu ļoti daudz par to dzirdējusi, jo Markus vadīja šo pasākumu. Esmu redzējusi daudz video internetā. Šajā šovā piedalījās arī vairāki mani draugi. Bet man pēdējā laikā ir ļoti grūti regulāri sekot līdzi jebkādiem šoviem. [..]

Tas prasa ļoti daudz laika, kura man nav.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu