KNAB pieļauj izmaiņu rosināšanu attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitāciju sociālajos tīklos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieļauj iespēju rosināt izmaiņas attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitāciju sociālajos tīklos, izriet no biroja priekšnieka Jēkaba Straumes teiktā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Straume skaidroja, ka pēc vēlēšanām tiks veikts izvērtējums. Iespējams, radīsies likumdošanas iniciatīvas, viņš pieļāva, uzsverot, ka ir jātiek "ar šo reklamēšanos internetā skaidrībā".

KNAB priekšnieks pieļāva, ka varētu, piemēram, apdomāt iespēju kādu laiku pirms vēlēšanām aizliegt apmaksātu aģitāciju internetā, līdzīgi kā tas tagad tiek attiecināts uz citām platformām.

Straume nenoliedza, ka sarežģītākā situācija ir tieši ar sociālajiem tīkliem. Turklāt šajā priekšvēlēšanu laikā tajos reklamēšanās notiekot daudz lielākā apmērā, arī apmaksāta. Arī sadarbība ar sociālo tīklu uzturētājiem neesot tik ātra kā gribētos.

Straume uzsvēra, ka šogad KNAB izdarīs visu, kas ir iespējams aģitācijas uzraudzībā, tomēr nevar izslēgt, ka kāds kaut ko kaut kur būs paslēpis. Patlaban arī esot sāktas atsevišķas pārbaudes, tomēr par pārkāpumiem runāt vēl ir pāragri, viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu