Elle Zemes virsū: “Florensas” fotogrāfijas no kosmosa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Astronauts Aleksandrs Gersts padalījies ar viesuļvētras “Florensas” fotogrāfijām no kosmosa, sakot, ka šis skats patiešām liek tirpām skriet pār muguru, vēsta “Newsweek”.

“Vai esi kādreiz ieskatījies 4. kategorijas viesuļvētrai tieši “acī”? Pat no kosmosa tas ir diezgan baisi. Uzmanies, Amerika! Viesuļvētra “Florensa” ir tik milzīga, ka mēs to pilnībā nofotografēt varam tikai ar platleņķa lēcu,” rakstīja Gersts.

Lai arī tagad viesuļvētra "Florensa" ir vājinājusies un tikusi pazemināta līdz otrās kategorijas vētrai, ASV amatpersonas tik un tā brīdina par "katastrofu uz durvju sliekšņa", vēsta raidorganizācija BBC.

"Florensas" vēju ātrums palēninājies līdz 49 metriem sekundē. Viesuļvētras lēnā virzība varētu novest pie tā, ka vētra ASV piekrastē uzkavēsies vairākas dienas, novedot pie lieliem plūdiem.

Ārkārtas stāvoklis izsludināts Ziemeļkarolīnas, Dienvidkarolīnas, Virdžīnijas, Mērilendas un Džodžijas štatā, kā arī Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā. Teritorijās, kurās izsludināta trauksme, dzīvo aptuveni 10 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu