"Dienas Grāmata" izdod Lilijas Berzinskas "Skeletu skapī"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lilija Berzinska
Lilija Berzinska Foto: LETA

Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nākusi Lilijas Berzinskas grāmata bērniem "Skelets skapī".

“Pirms diviem gadiem iznākušajai Lilijas Berzinskas grāmatai “Lamzaks meklē Lamzaku”, kas bija nominēta Latvijas Literatūras gada balvai, nu ir tapis turpinājums. “Skelets skapī” atkal ļauj satikties gan ar žiperīgo Sipriki, lādzīgo Lamzaku un ēdelīgo Krakānu, gan ar racionālo domātāju Acaini un vientulības cienītāju jūras ezi Boiku, taču jūrmalas ciema iedzīvotāju saime tagad ir kļuvusi krietni kuplāka. Lasītājam tiek prieks iepazīt jūras braucēju Vilku un sen zudušajam draugam uzticīgo kurmi Migriki, Puskuitalu, kura meklē savu otru pusi, negausīgo Plikadīdu un Ūdensmērītāju, kurš nemitīgi tiecas pēc kāda mērķa, un vēl citas būtnes – maigas, apcerīgas, draiskas, smējīgas un aizdomīgas. Un, kā jau dzīvē gadās, katrai ir savs skelets skapī.

Foto: dienasgramata.lv

No Lilijas Berzinskas pasakām aumaļām pludo sirsnība un mīļums. Viņas varoņi nemēģina atrast laimi, savelkot mugurā piecus mēteļus. Viņiem vienmēr ceļā ir kāda palīdzīga roka vai draudzīgs plecs, un tā, pēc Sipriki domām, ir vislabākā sabiedrība miglas vērošanai. Vai pasaules gala sagaidīšanai. Vai vēlmei palikt mūžīgajā tagadnē,” tā raksta Gundega Blumberga.

Par rakstnieci

Lilija Berzinska (1978), rakstniece, tulkotāja, humanitāro zinātņu doktore, literatūrā debitēja ar pašas ilustrētu grāmatu bērniem “Nezināmais zvērs” (2009). Līdzās daudziem tulkojumiem no angļu un krievu valodas līdz šim izdotas vēl trīs viņas sarakstītas un ilustrētas grāmatas bērniem — garstāsts “Ziloņu dārzs”, krājums “Pļavas pasakas” (2014) un “Lamzaks meklē Lamzaku” (2016), kas tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai. 2015. gadā klajā nāca rakstnieces debijas darbs pieaugušajiem — romāns “Putnu osta”un 2017. gadā pasaka “Pasaules centrs”.

Grāmatas mākslinieces Lilija Berzinska un Katrīna Vasiļevska.

Cieto vāku sējums, 112 lpp., ar krāsainām ilustrācijām, izdota 2018. gada septembrī

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu