Jelgavā pieaug satiksmes intensitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākoties mācībām un studijām, transporta plūsmas intensitāte Jelgavas pilsētā pieaugusi. Ikdienā satiksmes pārvaldīšanai tiek izmantota luksoforu vadība, viedās foto un videokameras, risinājumi autostāvvietām un gājēju pāreju apgaismojuma risinājumi drošības uzlabošanai. Tāpat līdz 16.septembrim pie Jelgavas izglītības iestādēm uzstādītas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes.

Salīdzinot pirmās mācību nedēļas un pēdējās augusta nedēļas datus Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojumā, laikā no pulksten 7.30 līdz 8.30 novērots transporta plūsmas pieaugums par 30%. Tas ir laiks, kad visi dodas uz bērnudārziem, skolām, darbu. Tāpat jāatceras, ka Jelgava ir arī tranzītceļš uz Rīgu braucējiem no citām pilsētām. Tāpēc, dodoties ceļā, katram autovadītājam vajadzētu rūpīgi izvērtēt, kur viņam jānokļūst un pa kādu maršrutu. Intensīva satiksme ir arī darbdienās no pulksten 16 līdz 18, kad cilvēki atgriežas mājās no dienas gaitām, tomēr plūsma nav tik liela kā no rīta.

Iestāde “Pilsētsaimniecība” informē, ka kopējais diennakts satiksmes plūsmas pieaugums ir 5,3%. Piemēram, 29. augustā Lielās ielas un J.Čakstes bulvāra krustojumu 24 stundu laikā šķērsoja 37 168 transportlīdzekļi, bet 5. septembrī – 39 124 transportlīdzekļi. Diennakts satiksmes plūsma katru gadu pieaug. Salīdzinājumam – pērn šo pašu krustojumu augustā vidēji diennaktī šķērsoja 33 800 transportlīdzekļu, bet septembrī – 36 600.

Šobrīd visi luksofori noregulēti optimālā režīmā, lai vienlīdzīgas iespējas būtu visiem satiksmes dalībniekiem. Nakts tumšajā laikā sensori reģistrē automašīnas tuvošanos krustojumam un, ja satiksmes plūsma to atļauj, ieslēdz zaļo gaismu, tādējādi neliekot lieki gaidīt krustojumā. Savukārt dienas laikā šie sensori apkopo informāciju par automašīnu plūsmu, ļaujot pilsētai labāk organizēt satiksmi, sabalansējot visu satiksmes dalībnieku, tostarp gājēju, intereses.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu