Pasniegs jauna dizaina Jelgavas augstākos apbalvojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šis gads mūsu valstij ir īpašs, kad visi kopā atzīmējam neatkarības simtgadi, godinot tradīcijas, vērtības, valstiskumu un cilvēkus, kas cīnījušies un nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Jelgavai ir, ar ko lepoties. Sakot paldies par ieguldījumu Jelgavas attīstībā, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas priekšvakarā tiks pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi “Goda zīme” un “Goda raksts”. Līdz 1.oktobrim ikviens aicināts pieteikt savu kandidātu apbalvojumam.

Mūsu lielākā bagātība ir cilvēki – jelgavnieki, kas ar savu darbu nes pilsētas vārdu plašajā pasaulē. Jelgava lepojas ar izciliem uzņēmējiem, veselības aprūpes darbiniekiem, pedagogiem, sportistiem, mūziķiem un sabiedriskā darba veicējiem. Šis ir divdesmitais gads, kad Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja svinīgajā pieņemšanā pasniegs augstākos apbalvojumus. Lai saglabātu Jelgavas heraldisko mantojumu un uzsvērtu pilsētas nozīmi Latvijas kultūrvēstures kopainā, apbalvojumiem ir jauns dizains, kurā iekļauts Jelgavas pilsētas lielais ģerbonis.

Jaunā apbalvojuma “Goda zīme” dizaina idejas pamatā ir 17.gs. Jelgavas pils un pilsētas nocietinājumu zīmējumi un plāni, kas pārveidoti septiņstaru zvaigznē ar starpstariem, izveidojot apbalvojuma formu. Apbalvojumu piešķir fiziskām personām par īpašiem nopelniem valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā vai citā darbībā Jelgavas pilsētas labā. Savukārt „Goda rakstu” piešķir fiziskai, juridiskai personai vai kolektīvam par nopelniem un ieguldījumu tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā, kultūrā, izglītībā, zinātnē, sociālajā aprūpē, uzņēmējdarbībā, sportā un sabiedriskajā darbībā.

Ierosinājumu par apbalvojumu piešķiršanu var iesniegt domes deputāti, domes pastāvīgās komitejas un komisijas, juridiskās personas, valsts un pašvaldību iestādes, kā arī iedzīvotāji (ne mazāk kā 5 pilngadīgas personas).

Pieteikums Jelgavas pilsētas domes Klientu apkalpošanas centrā jāiesniedz, norādot kandidāta vārdu, uzvārdu, darbavietu, ieņemamo amatu vai nodarbošanos, nozari, kādā apbalvojums piešķirams, īsu dzīves, darba un sabiedriskās darbības aprakstu, pamatojuma vēstuli, par kādiem nopelniem persona vai kolektīvs ieteikts apbalvojumam, kā arī pievienojot iesniedzēja vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

Iesniegtos ierosinājumus apkopo un izvērtē ar domes lēmumu izveidotā Apbalvojumu piešķiršanas komisija. Gala lēmumu par apbalvojumu piešķiršanu pieņem domes sēdē. Papildus informāciju var saņemt Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē, tel.63005574.

Apbalvojumus pasniegs Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienas priekšvakarā, 17.novembrī, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja svinīgajā pieņemšanā.

Šobrīd augstāko apbalvojumu "Goda zīme" saņēmuši 107 jelgavnieki. Visu pilsētnieku vārdus, kas kopš 1998. gada saņēmuši apbalvojumu „Goda zīme”, var lasīt Jelgavas pašvaldības portālā www.jelgava.lv.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu