Septiņi interesanti fakti par seriāla "True Detective" aizkulisēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LMT viedtelevīzijā lielisku un augsti atzītu kanāla HBO seriālu šobrīd netrūkst. Tostarp arī viens no pēdējo gadu grāvējiem "True Detective" (“Īsts detektīvs”), kas iznākšanas brīdī uzstādīja skatītāju skaita rekordus. Ne velti - tas piedāvā ne tikai dziļu un aizraujošu stāstu, bet galvenajās lomās ir redzami tādi labi zināmi Holivudas aktieri kā Metjū Makonahijs, Vudijs Harelsons un Reičela Makadamsa. Jau pavisam drīz būs klāt ilgi gaidītā trešā sezona ar “Oskara” balvas laureātu Maheršalu Alī galvenajā lomā. Tas iedvesmo atskatīties uz seriāla pārsteidzošajām aizkulisēm.

1. Metjū Makonahijs savai lomai pirmajā sezonā piegāja ar īpašu centību

Foto: HBO publicitātes

Iespējams pat, ka nedaudz pārcentās. Proti, lai sagatavotos lomai, aktieris esot uzrakstījis 450 (!) lappušu garu pārspriedumu, lai labāk izprastu sava personāža attīstību seriāla gaitā (pirmās sezonas darbība norit vairāku gadu garumā). Kameras priekšā Metjū kopumā esot izsmēķējis 50 cigaretes un izdzēris 8 aliņus. Otrais fakts varbūt neizklausās pārāk iespaidīgs, bet jāņem vērā, ka liela daļa šo ainu ar Makonahiju tika uzņemta vienas dienas laikā.

2. Otrajā sezonā Kolins Farels nolēma sekot sava priekšgājēja piemēram

Foto: HBO publicitātes

Lai sagatavotos lomai, aktieris ziedoja savu veselību mākslas vārdā un pieņēmās svarā par 10 kilogramiem. Kā pats Farels vēlāk atzina, ēst burgerus nav nemaz tik viegli. Pirmajā dienā vēl ir patīkami, bet jau nākamajā tas sāk apriebties. Turklāt aktieris drīz pēc tam atkal piespiedu kārtā palielināja ēstgribu lomai filmā “The Lobster”. Ļoti ticams, ka Farels burgeru ēstuvēs kopš tā laika vairs kāju nav spēris.

3. Bet ar to Kolina Farela nedienas nebūt nebeidzās

Foto: HBO publicitātes

Tieši Farela centības dēļ daudzas otrās sezonas ainas nācās vairākkārt pārfilmēt. Aktiera atveidotais personāžs Rejs Velkoro seriālā bieži ir redzams iereibis. Tad nu savu iereibušo balsi aktieris izpildīja tik teicami, ka apkārtējie viņa sacīto gluži vienkārši nesaprata. Farela kolēģis Vinss Vons visai trāpīgi izteicās, ka aktieris drīzāk atgādināja dzērāju, kurš murmina pret sienu. Skatītājiem, par laimi, ir iespēja izvēlēties subtitrus.

4. Ne visi slaveni aktieri piekrita filmēties kā “īsti detektīvi”

Foto: HBO publicitātes

Kristians Beils, Džesika Česteina, Džesika Bīla, Elizabete Mosa - tie ir tikai daži labi zināmi aktieri, kuriem tika piedāvātas galvenās lomas seriāla otrajā sezonā un kuri no tām laipni atteicās. No vienas puses, slava, nauda un kaudze apbalvojumu garantēta, bet, no otras, seriāla uzņemšana prasa krietni vien ilgāku laika ieguldījumu nekā kino. Labā ziņa, protams, ir, ka Holivudā lielisku aktieru nekad netrūkst. Ar laiku seriālā noteikti redzēsim ne vienu vien pārsteidzošu seju.

5. Seriāla autors un scenārists Niks Picolato visu pirmo sezonu sarakstīja viens pats

Foto: HBO publicitātes

Lai gan parasti seriālus saraksta vesela rakstnieku un scenāristu brigāde, Picolato visu darbu pirmajā sezonā paveica viens pats. Rezultāts bija lielisks, un tas patika kā kritiķiem, tā arī skatītājiem. Tiesa, atkārtot šādu sniegumu nepavisam nav viegli, ko pierādīja otrās sezonas atsauksmes. Lai darbu pabeigtu laikā, Picolato sev nolīga papildspēkus un beigās tik un tā nevienam nespēja izpatikt. Par laimi, gūtās mācības jau tiek ņemtas vērā gaidāmās trešās sezonas veidošanā, kuras laikā Picolato pat esot iemēģinājis roku režijā.

6. Neticiet visam, ko par seriālu stāsta tā autori!

“Otrā sezona stāsta par Losandželosas transporta sistēmas okultisma apvīto vēsturi.” Vismaz tā pirms otrās sezonas iznākšanas apgalvoja Niks Picolato. Teikums skan diezgan dīvaini, turklāt, kā zināms, otrās sezonas stāstā nekas tamlīdzīgs nenotiek. Kā izrādās, šis apraksts bija nekas cits kā autora joks, kas radās fanu nepacietības dēļ: “Nu, Nik, par ko tad īsti būs nākamā sezona?” Pats Picolato esot bijis pārsteigts, ka viņa nenopietnā atbilde vēlāk kļuva par nopietnām ziņām. Nekas cits vien neatlika, kā klusām sēdēt malā un sekot notikumu gaitai.

7. Leģendārais kinorežisors Deivids Kronenbergs skarbi kritizēja seriāla otro sezonu

Foto: HBO publicitātes

Kronenbergam tika piedāvāts uzņemt otrās sezonas pirmo sēriju. Brīdi apdomājies, Kronenbergs nosprieda, ka scenārijs ir pārāk slikts, tātad savu vārdu labāk neaptraipīt un atteikties no piedāvājuma. Kā vēlāk izrādījās, kritiķi un skatītāji ar režisoru bija vienisprātis. Bet jāņem vērā, ka otrā sezona tika vērtēta salīdzinājumā ar izcilo pirmo sezonu, kas nepavisam nebija godīgi ne pret vienu, ne pret otru pusi. Lai nu kā, Deivids Kronenbergs piebilda arī to, ka televīzijas formātam piemīt liels potenciāls. Redzēsim, kā šis potenciāls tiks izmantots - “Īsta detektīva” trešā sezona uz mūsu TV ekrāniem nonāks jau pavisam drīz.

Sagatavoja Alvis Gļeba (kinokults.lv).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu