Bokseris Džošua: Viens sitiens var mainīt boksa vēsturi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/LETA

Britu smagsvars Entonijs Džošua 22. septembrī Vemblija stadionā Londonā cīnīsies ar Krievijas bokseri Aleksandru Povetkinu. Lielbritānijas bokseris uzskata, ka viens sitiens var mainīt boksa vēsturi. 

28 gadus vecā Džošua īpašumā ir pasaules čempiona jostas smagsvaru kategorijā WBA "super", IBF un WBO versijā. Visas šīs jostas viņš centīsies aizstāvēt duelī pret Povetkinu, kurš nesen svinēja savu 39. dzimšanas dienu. 

Boksa eksperti par favorītu uzskata Džošua, kurš ir par 10 centimetriem garāks, bet viņa roku izvērsums ir pat par 18 centimetriem vairāk nekā Povetkinam. Boksā tas ir ļoti daudz. 

"Tas nav kāpiens pa karjeras kāpnēm. Tā ir pareizi izvēlēta cīņa," "Press Association" norādīja Džošua. "Viens sitiens var izmainīt boksa vēsturi. Povetkins zina, ko dara. Saku, ka viņš ir Top5 smagsvars."

Foto: AP/LETA

Povetkins karjerā izcīnījis 34 uzvaras (24 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu - 2013. gadā pret slaveno Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko.

"Esmu redzējis tādus puišus kā Povetkins. Tādi kā viņš ir sarežģīti pretinieki, spēcīgi bokseri un man būs jābūt gudram," teica Džošua. "Viņš visas savas karjeras laikā cīnījies ar tādiem bokseriem kā es, neesmu vairs jauns, un mans izmērs viņam nebūs jaunums. Esmu cīnījies arī ar lielākiem bokseriem, un smagsvaru divīzijā tādu puišu nav maz."

Džošua augums ir 198 cm, bet Povetkins ir 188 cm garš. 

"Nemaz tik bieži neesmu cīnījies ar tāda izmēra čaļiem kā viņš. Man būs jāadaptējas, kamēr viņam to nevajadzēs darīt," pastāstīja brits. "Man viņam būs grūtāk pielāgoties nekā viņam man."

Džošua, kurš ir 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempions, profesionālajā boksā izcīnījis 21 uzvaru, 20 no tām ar nokautu, bet zaudējumu viņš nav cietis ne reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu