"Žalgirim" šosezon būs lielākais budžets kluba vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs
Lietuvas basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs Foto: Erikas Ovcarenko/15min.lt

Lietuvas titulētajai basketbola komandai Kauņas "Žalgiris" šosezon būs lielākais budžets kluba vēsturē, vēsta portāls "15min.lt".

2018./19. gada sezonā "Žalgira" budžets esot ieplānots 10,7 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,2 miljoniem eiro vairāk nekā pagājušajā sezonā.

7,4 miljoni eiro no gaidāmās sezonas budžeta tiks atvēlēti algu izmaksai. Turklāt tiek vēstīts, ka "Žalgiris" nomaksājis parādus, kas pirms četriem gadiem bija 11 miljoni eiro.

Salīdzinājumam, pagājušajā sezonā Eiropā bagātākais basketbola klubs bija Krievijas komanda Maskavas CSKA ar aptuveni 36 miljoniem eiro lielu budžetu.

Savukārt Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" budžets 2017./18. gada sezonā bija aptuveni 1,4 miljoni eiro.

"Žalgiris" jūnijā pagarināja līgumu ar galveno treneri Šarūnu Jasikēviču, par kuru šovasar lielu interesi izrādīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors".

Jasikēviča vadībā "Žalgiris" pagājušajā sezonā uzvarēja Lietuvas čempionātā un sensacionāli iekļuva ULEB Eirolīgas finālčetriniekā, kur Kauņas komanda ieguva trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu