ES Tiesa atstāj spēkā Krievijas uzņēmumiem noteiktās sankcijas

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) Tiesa Luksemburgā ceturtdien atstāja spēkā Ukrainas krīzes dēļ vairākām Krievijas bankām un enerģētikas uzņēmumiem noteiktās sankcijas, kuras tie bija lūguši atcelt. Puses divu mēnešu laikā var šo tiesas spriedumu pārsūdzēt.

"Būtībā tiesa atzina, ka Eiropadome ir pietiekami pamatojusi apstrīdētos juridiskos aktus," teikts tiesas paziņojumā. "Apstrīdēto aktu deklarētais mērķis ir paaugstināt cenu par Krievijas darbībām, kas grauj Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību, kā arī atbalstīt krīzes miermīlīgu atrisinājumu."

ES Tiesā ar prasību pret Eiropadomi septiņi uzņēmumi vērsās vēl 2014.gada rudenī un ziemā.

"Rosņeftj", "Gazprom ņeftj", Krievijas bankas "Sberbank", VTB , "Vņešekonombank" (VEB), kā arī Ukrainas "Prominvestbank" (VEB meitas banka) un Turcijas "DenizBank" ("Sberbank" meitas banka) lūdza atcelt sankcijas, kas pret tām noteiktas Krievijas īstenotās Ukrainas destabilizācijas dēļ.

Prasības iesniedzēji savas sūdzības lielā mērā pamatoja ar to, Eiropadome nav izklāstījusi pamatojumu, kāpēc pret tām noteiktas sankcijas.

"Gazprom ņeftj" apgalvoja, ka tai nav pietiekamu saišu ar Krievijas valdību. Tiesa gan, ""Gazprom ņeftj" 96% pieder uzņēmumam "Gazprom", savukārt tajā kontrolpakete pieder Krievijas valstij.

Citu uzņēmumi, arī "Rosņeftj", skaidroja, ka ES ir pārkāpusi savas saistības attiecībā uz vienošanos par partnerību un sadarbību ar Krieviju, kā arī PTO saistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu