Asociācija: "Blackstone" ienākšana Baltijas banku sektorā apliecina uzticību reģionam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Investīciju fonda "Blackstone Group L.P." ("Blackstone") ienākšana Baltijas banku sektorā apliecina uzticību reģionam un tā ekonomikas attīstības potenciālam, aģentūrai LETA atzina Finanšu nozares asociācijas (iepriekš Latvijas Komercbanku asociācija) vadītāja Sanda Liepiņa.

"Apsveicama ir "Luminor" spēja par investoru piesaistīt pasaules vadošo investīciju fondu "Blackstone". "Blackstone" ienākšana Baltijā viennozīmīgi apliecina uzticību mūsu reģionam un tā ekonomikas attīstības potenciālam, stiprina nozares reputāciju un apliecina spēju darboties saskaņā ar augstākajiem atbilstības standartiem, kā arī veicina noturīgu standartu ieviešanu ilgtspējīgiem finanšu pakalpojumiem reģionālajā un Eiropas tirgū," teica Liepiņa.

Viņa atzīmēja, ka globālā spēlētāja lēmums investēt "Luminor" apliecina gan bankas, gan Finanšu nozares asociācijas biedru izvēlētās stratēģijas - ciešas sadarbību ar jaunuzņēmumiem un citiem inovatīviem finanšu pakalpojumu sniedzējiem - lielo un ilgtspējīgo attīstības potenciālu.

Jau ziņots, ka par Baltijas valstīs strādājošās "Luminor Bank" stratēģisko investoru kļūs investīciju fonds "Blackstone", ieguldot miljardu eiro.

Darījuma ietvaros "Blackstone" iegādāsies 60% "Luminor Bank" akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem "Nordea Bank" un "DNB Bank ASA", kuriem katram turpmāk piederēs 20% akciju. Vienlaikus "Blackstone" un "Nordea Bank" noslēguši papildu vienošanos par "Nordea" 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Darījumu plānots slēgt 2019.gada pirmajā pusgadā pēc Eiropas Centrālās bankas un vietējo uzraudzības iestāžu apstiprinājumu saņemšanas.

"Blackstone" dibinātājs ir amerikāņu uzņēmējs un investors Stīvens Švarcmans. Viņa bagātība tiek lēsta 13,4 miljardu ASV dolāru apmērā. Žurnāla "Forbes" pasaules miljardieru sarakstā viņš ieņem 113.vietu. 2017.gadā no janvāra līdz augustam viņš vadīja ASV prezidenta Donalda Trampa Stratēģijas un politikas forumu.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank". Latvijā apvienošanās procesā "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodeva aktīvus "DNB Bankai", kura mainīja nosaukumu pret "Luminor Bank". Pēc aktīvu apmēra "Luminor Bank" šogad jūnija beigās bija otra lielākā banka Latvijā.

Šogad marta beigās tika parakstīts Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošo "Luminor Bank" apvienošanas līgums. Pārrobežu apvienošanās paredz, ka Latvijā un Lietuvā strādājošās "Luminor Bank" pievienos Igaunijas "Luminor Bank". Pēc apvienošanās Igaunijas "Luminor Bank" darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu