Aģenti: KHL ievērojami sarucis hokejistu atalgojums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas hokeja aģenti Jurijs Nikolajevs un Aleksandrs Černihs atklājuši, ka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, būtiski samazinājies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju atalgojums.

"Hokejistu atalgojums, salīdzinot ar gadu iepriekš, nokrities par 20-30%. Ņem 30%. Tā tāpat būs pieklājīga summa, ļoti pieklājīga," portālam "championat.com" norādīja aģenti. 

Par turīgākajiem klubiem KHL čempionātā tiek uzskatīti Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA, kuri saviem spēlētājiem maksā ievērojami vairāk nekā citās komandās. 

"Mēs pielāgojamies situācijai, kāda ir līgā. Tāpēc runājam par nepieciešamību noslēgt līgumus, kuros ir noteikti punkti, reglamentējoši jautājumi. Kāpēc tā nav esošās arodbiedrības pārraudzībā - tas ir pats galvenais jautājums. Galvenais," norādīja hokejistu aģenti. 

Pirms šīs sezonas Rīgas "Dinamo" komandas padomes priekšsēdētājs Juris Savickis TVNET atklāja, ka kluba budžets 2018./2019. gada sezonā ir aptuveni 12 miljoni eiro. Tas ir viens no mazākajiem budžetiem visā līgā. Lielākā daļa no šīs summas tiek tērēta hokejistu atalgojumos. 

"Sākumā bija vienota procedūra līguma laušanai. Pēc tam to mainīja, bet vai kāds par to vaicāja spēlētāju arodbiedrībai? Nē. Ir algu griesti, kuriem arī būtu jābūt parakstītiem kolektīvas vienošanās rezultātā. Līga virzīsies uz priekšu, kad parādīsies šīs lietas. Tās visu nostabilizē, jauns ritenis nav jāizdomā. Iespējams, kādam tas nav izdevīgi," klāstīja aģenti. 

KHL vadība vairākkārt norādījusi, ka arī nākotnē plāno samazināt (šosezon KHL pameta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra") līgā spēlējošo komandu skaitu. Bet vēlas paplašināt līgas ģeogrāfiju. 

Šosezon KHL spēlē 25 komandas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu