Top 10 iekārojamākie Airbnb mājokļi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Nu jau desmit gadus kompānija Airbnb ļauj katram mājas īpašniekam iejusties viesnīcnieka lomā un piepelnīties, izīrējot savu mājokli ceļotājiem. Šo gadu laikā mājaslapā ir publicēti miljoniem mājokļu piedāvājumu, kas atšķiras ar unikālu iekārtojumu, dizainu un pat arhitektūru, taču ik gadu Airbnb atlasa labākos un oriģinālākos piedāvājumus. Apskati, kādi mājokļi ir piesaistījuši mājaslapas apmeklētāju interesi.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Ostumi, Itālija

Šī nelielā, šarmantā mājiņa ir iekritusi sirdī vairāk nekā 164 000 mājaslapas apmeklētājiem – tieši tik reizes Itālijas namiņu Airbnb lietotāji ir saglabājuši savā “favorītu” sarakstā. Konusa formas jumti tā vien atgādina filmas “Hobits” varoņa Frodo Baginsa mājiņu. Šeit var uzturēties līdz pat četriem viesiem, bet aiz ēkas atrodas pasakains pagalms ar olīvkokiem. Viena nakts šajā namiņā izmaksās 70 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Santorini, Grieķija

Otrās vietas ieguvējs ir Hektora alas māja Santorini salā Grieķijā – šeit viesi var piedzīvot īstu grieķu nakts piedzīvojumu un apmesties Santorini tradicionālās arhitektūras namā. Gaišais mājoklis ir aprīkots ar neaizmirstamu džakuzi, terasi, no kuras skats paveras uz Vidusjūru, četrām gultām, virtuvi un divām vannasistabām. Mājokļa cena ir 250 eiro par nakti. Starp citu – šī ēka savulaik ir bijusi vīna noliktava, bet tikai nesen to saimnieks ir pielāgojis dzīvošanai.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Armenija, Kolumbija

Nelielā un romantiskā mājiņa, kas atrodas Kolumbijas pilsētā Armenijā, ir iekarojusi teju 100 000 Airbnb lietotāju sirdis. Māja atrodas Kolumbijas kafijas audzētavu reģionā, kas ir visai spēcīgs tūristu un kafijas dzērāju magnēts, tāpēc nelielā salmu namiņa saimnieki par interesentu trūkumu sūdzēties nevar. Pati mājiņa ir ieturēta klasiskajā Kolumbijas džungļu stilā, kas arī piesaista Airbnb lietotāju uzmanību. Par vienu nakti šādā mājiņā saimnieki prasa vien 34 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Bali, Indonēzija

Unikālā bambusu mājiņa Bali salā pēdējos gados ir kļuvusi īpaši populāra – lai varētu rezervēt namiņu, ceļotāji piesakoties jau sešus mēnešus pirms ierašanās. Namiņš atrodas džungļu ieskāvumā, bet no tā terases un guļamistabas loga otrajā stāvā paveras fantastisks skats uz upi. Viena nakts šajā namā izmaksātu 148 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Krēta, Grieķija

Nelielā luksusa akmens mājiņa Krētā viennozīmīgi izceļas ar savdabīgu dizainu – māja ir viscaur izbūvēta ar akmeņiem, kas atvēsina iekštelpas un paglābj ceļotājus no Grieķijas karstuma. No nelielās mājiņas paveras neaizmirstams skats uz Kissamos līci, turklāt tā atrodas samērā tuvu unikālajai Balos lagūnai. Palikšana mājoklī izmaksās 49 eiro par vienu nakti.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Havaju salas, ASV

Apburošā māja kokā atrodas Havaju salu džungļos, blakus pludmalei un Havaju Vulkānu nacionālajam parkam. Māja balstās uz bambusa pāļiem, aptuveni 4,5 metrus virs zemes, un tajā var nokļūt tikai pa īpašām kāpnēm – gulēšana vien šādā namiņā atmodinās iekšējo piedzīvojumu meklētāju ikvienā. Viena nakts koku mājiņā izmaksās teju 260 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Bali, Indonēzija

Atgriežoties pie Bali valdzinājuma – šeit ir vēl viena mājiņa, kura ir iekarojusi ceļotāju sirdis. Arī šis namiņš ir veidots viscaur no bambusa, bet tā iekārtojums ir samērā primitīvs – šeit atrodas divas guļvietas un viena vannasistaba, bet brokastis un citas ēdienreizes piedāvā sagādāt paši mājas saimnieki. Mazais bambusa namiņš atrodas tieši blakus rīsu laukam, kas šo īpašumu padara tik unikālu. Par vienu nakti bambusa namiņā saimnieki prasa 56 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Kalifornija, ASV

Savdabīgā un modernā stikla māja Kalifornijas tuksnešainajā daļā nudien priecē ceļotājus. Pa mājas logiem paveras pasakaini skati uz tuksnesi – ik pa laikam gar māju aizlec zaķi, bet mājokļa saimnieki ir parūpējušies par īpaši ērtu iekārtojumu un zaļo enerģiju jeb saules paneļiem, atkritumu šķirošanu un mēbelēm, kas izgatavotas no ekoloģiskiem materiāliem. Šī māja pērna tika atzīta par vienu no labākajām ēkām Amerikā, bet žurnāls “Los Angeles Times” šo namiņu nodēvēja par labāko dzīvojamo ēku Dienvidkalifornijā. Viena nakts šajā elegantajā un ekoloģiskajā namiņā izmaksās 345 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Marakeša, Maroka

Košais, templim līdzīgais nams Marakešā patiesi spēj savaldzināt naktsmītnes meklētājus – ēkas dizainā ir saglabāti Marokas tradicionālie arhitektūras elementi. Ēku unikālu padara ne tikai tās izskats, bet arī terase, kur sastopami dažādi tuksneša un citi eksotiskie augi, piemēram, banānkoki un palmas. Viena nakts šādā namiņā izmaksās 54 eiro.

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Kotora, Melnkalne

Kaut arī mājokļa dizains ir visai necils, tūristus Melnkalnes studio tipa dzīvoklī apmesties aicina elpu aizraujošs skats uz ezeru un kalniem, kuru pakājē saslietas nelielas mājiņas. Netālu no mājas atrodas muzejs un Kotoras līcis. Par vienu nakti kalnu mājiņā saimniece prasa 40 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu