Oktobra sākumā norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Viņa" / "Her", režisors More Raca, Kosova
"Viņa" / "Her", režisors More Raca, Kosova Foto: kadrs no filmas

No 1. līdz 7. oktobrim Rīgā un citās Latvijas pilsētās jau tradicionāli norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls. Rīgā festivāla programmu varēs skatīt kinoteātrī "Splendid Palace" divas dienas - 5. oktobrī plkst.19.00 un 6. oktobrī plkst.18.00. Festivāla filmu skates notiks arī Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, Jūrmalā, Kuldīgā un Ogrē. 

Jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas kino skatītāji apvienosies ar vairāk nekā 100 000 kinomīļiem no 300 pilsētām vienā pasaules skatītāju žūrijā, lai izvēlētos labāko filmu no festivāla "Manhattan Short Film Festival" (Ņjujorka, ASV). finālistiem. Šis ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē - katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri. 

Pasākums notiek vienas nedēļas ietvaros visā pasaulē un arī Latvijā. 2018. gada festivāla programma ir īpaši daudzveidīga: skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru īsfilmas, sākot no melnās komēdijas līdz šausmu filmai, no animācijas līdz drāmai un kara epikai.

Pagājušajā gadā pirmo reizi festivāla vēsturē starp desmit finālistiem bija filma no Latvijas - režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!», kuras galvenās lomas izpildītājs Aleksandrs Ronis saņēma visas pasaules skatītāju novērtējumu kā festivāla labākais aktieris.

Detalizēta programma šeit.

Biļetes uz seansiem 5. un 6. oktobrī Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" var iegādāties ekase.lv. Vai pirms seansiem kinoteātrī "Splendid Palace", Elizabetes ielā 61.

Biļešu cenas no 8,50 EUR līdz 9,50 eur. Skolēnu seansi: 3. un 4. oktobrī plkst. 16.00, kinoteātrī «Bize», Rīgā.

Biļešu cenas skolēniem uz dienas seansiem – 3,50 EUR. Skolotājam ar skolēnu grupu (10 un vairāk skolēnu) biļete - bez maksas. Biļetes var iegādāties kinoteātra «Bize» kasē, Elizabetes ielā 37.

Filmas tiek rādītas angļu un oriģinālvalodā ar latviešu un krievu subtitriem. Programmas garums – 2 stundas.

Festivāla reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu