Lietuvā atklāj Vācijas kompānijas "Hella" rūpnīcu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marius Vizbaras/Scanpix

Vācijas kompānija "Hella", kas ražo apgaismes tehnoloģiju un elektronikas produkciju autorūpniecības nozarei, Lietuvas Kauņas rajonā ceturtdien oficiāli atklājusi jaunu rūpnīcu.

Faktiski rūpnīca Kauņas brīvajā ekonomiskajā zonā jau darbojas un pirmo produkciju klientiem nosūtījusi augustā. Pašlaik tajā strādā 70 cilvēki, bet tuvāko triju gadu laikā darbinieku skaitu paredzēts palielināt līdz 250.

Rūpnīcas celtniecība 8,9 hektāru teritorijā sākās pagājušā gada oktobrī. Nepilna gada laikā uzceltas un iekārtotas ražošanas telpas 3700 kvadrātmetru platībā, noliktava 2300 kvadrātmetru platībā un administrācijas ēka 2000 kvadrātmetru platībā. Tas ir pirmais no četriem plānotajiem rūpnīcas "Hella Lithuania" moduļiem.

Līdz šim "Hella" Lietuvā investējusi 18 miljonus eiro, bet iecerēts, ka kopējā investīciju summa pirmajā attīstības fāzē pārsniegs 30 miljonus eiro, vēsta Lietuvas biznesa ziņu avīze "Verslo žinios".

Pašlaik Kauņā top fotoelektronikas komponenti, bet tuvākajā nākotnē domāts sākt ražot arī dažādus sensorus, elektroniskos aktuatorus un vadības moduļus.

"Starp Lietuvu un Vāciju izveidojušās ciešas un intensīvas politiskās attiecības, kā arī ekonomiskie sakari un pat militārā sadarbība," rūpnīcas atklāšanas ceremonijā uzsvērusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. "Attīstoties šādai politiskajai sadarbībai, parasti atnāk arī uzņēmēji, sākot uzticēties videi."

Pēc viņas teiktā, šādas rūpnīcas atklāšana apliecina, ka Lietuva kļūst par inovatīva un augsti kvalificēta darbaspēka valsti.

Savukārt "Hella" prezidents un ģenerāldirektors Rolfs Breidenbahs uzsvēris, ka kompānija ļoti rūpīgi izraudzījusies vietu jaunajai rūpnīcai.

"Izvēlējāmies Lietuvu, Kauņas reģionu, jo Kauņā atradām tieši to, kas mums vajadzīgs, - tradicionālu industriālo reģionu ar ļoti izglītotu darbaspēku," viņš skaidrojis.

Tikmēr ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūras "Investuok Lietuvoje" ģenerāldirektors Mants Katins norādījis, ka sākumā bijis grūti pārliecināt Vācijas investorus, ka Lietuvā un Baltijas valstīs vispār atradīsies "cilvēki ar attiecīgiem talantiem un pieredzi."

Viņš paudis pārliecību, ka "Hella" un citu lielu investoru ienākšana Kauņai nodrošinās "simtprocentīgu veiksmes trajektoriju desmit gadiem".

"Hella Lithuania" izpilddirektors Mihaels Jareckis pastāstījis, ka atrast darbiniekus Lietuvā nepavisam nav bijis grūti. Lielākā daļa no viņiem ir lietuvieši, šobrīd rūpnīcā strādā arī daži ārzemju speciālisti, bet domāts, ka nākotnē uzņēmums būs "pilnībā lietuvisks", viņš piebildis.

Kauņas elektronikas rūpnīca ir četrpadsmitais uzņēmums "Hella" pasaules tīklā.

Kompānija "Hella", kas darbojas kopš 1899.gada, ir viens no lielākajiem automobiļu komponentu ražotājiem pasaulē un savos uzņēmumos nodarbina 40 000 cilvēku. "Hella" pārdošanas apjoms 2017.-2018.finanšu gadā sasniedza 7,1 miljardus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu