Kuldam vārti "Severstaļ" uzvarā; Indrašis bez punktiem kārtējā "Dinamo" neveiksmē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Latvijas hokejists Artūrs Kulda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē guva vārtus, kaldinot viņa pārstāvētās Čerepovecas "Severstaļ" uzvaru, bet Miks Indrašis neizcēlās ar punktiem Maskavas "Dinamo" zaudējumā.

"Severstaļ" viesos ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja Maskavas CSKA.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 16 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja skaitlisko vairākumu pirmajā trešdaļā, izvirzot savu komandu vadībā. Viņš izpildīja divus metienus pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un bloķēja divas pretinieku mestās ripas, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sergejs Monahovs otrajā periodā dubultoja Čerepovecas vienības pārsvaru, bet rezultātu līdz minimumam sadeldēja kādreizējais Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" rindās Mihails Grigorenko. Vairāk gan šajā spēlē vārti netika gūti.

Tikmēr Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:2) piekāpās Bratislavas "Slovan" vienībai. Indrašis aizvadīja ne to veiksmīgāko maču. Spēlējot trešajā uzbrucēju virknējumā viņš 14 minūšu un 46 sekunžu laikā trīsreiz meta pa vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Indrašis spēles beigās nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Lai arī pirmo 40 minūšu laikā tika gūti tikai vieni vārti, "Slovan" vadībā izvirzot Mario Grmanam, tad pēdējās 20 minūtēs risinājās spraigākie notikumi. Vispirms Mihals Repiks realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 2:0, taču, pateicoties Daniila Tarasova un Vladimira Brjukvina vārtiem, rezultāts kļuva neizšķirts. Uzvaru gan prata izraut "Slovan", kad vairākumu realizēja kanādietis Eriks Dželinass.

"Dinamo" tā bija piektā neveiksme sešās spēlēs.

Savukārt pirmo zaudējumu KHL piedzīvoja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kura trenētā Omskas "Avangard" ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) zaudēja Magņitogorskas "Metallurg". Līdz šai spēlei Hārtlijam bija teicama bilance ar piecām uzvarām tikpat spēlēs.

Tikmēr citā mačā Čeļabinskas "Traktor" ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Rietumu konferencē līderpozīcijā ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir "Jokerit", tālāk ar astoņiem punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", bet trešo vietu ar septiņiem punktiem ieņem Rīgas "Dinamo", kam ar tikpat punktiem sešos dueļos seko "Severstaļ". Indraša pārstāvētā "Dinamo" pagaidām atrodas vien 11.vietā ar trīs punktiem.

Austrumos vadībā ar 12 punktiem sešās spēlēs ir "Avtomobilist", kam ar desmit punktiem tikpat spēlēs seko "Avangard".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu