Ņujorkas štata gubernators demokrātu priekšvēlēšanās uzveic "Seksa un lielpilsētas" aktrisi

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sintija Niksone
Sintija Niksone Foto: AFP/SCANPIX

ASV Demokrātu partijas priekšvēlēšanās cīņā par partijas nomināciju Ņujorkas štata gubernatora amatam līdzšinējais gubernators Endrū Kuomo uzveicis seriāla "Sekss un lielpilsēta" zvaigzni Sintiju Niksoni.

Kuomo balsojumā saņēmis 66, bet Niksone 34% balsu, liecina ASV mediju prognozes.

Tā kā štata vēlētāji pamatā atbalsta demokrātus, sagaidāms, ka Kuomo, kurš gubernatora amatu ieņēmis jau divus termiņus, uzvarēs arī 6.novembra vispārējās vēlēšanās.

52 gadus vecā trīs bērnu māte uzsāka vēlēšanu kampaņu martā centienos kļūt par pirmo Ņujorkas štata gubernatori sievieti un pirmo, kas neslēpj, ka ir homoseksuāla. Viņa uzstāja uz pārmaiņām un atbalstīja vairākas kreisās politiskās idejas.

Niksone, kas ir pazīstama arī kā valsts skolu interešu, kā arī geju un lesbiešu tiesību aizstāve, iestājās par vispārējo veselības aprūpi, īres maksu kontroli un metro satiksmes uzlabošanu.

Kuomo ir gubernatora dēls, un viņš bija precējies ar Roberta Kenedija meitu, ar kuru viņam ir trīs bērni. Kampaņā Kuomo uzsvēra savus nopelnus šaujamieroču kontroles jomā, kā arī attiecībā uz viendzimuma laulībām un minimālo algu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu