Atklāts Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas kopīgais sakaru birojs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja piektdien Ziemeļkorejas pilsētā Kesonā atvēra kopīgu sakaru biroju, abām valstīm sadarbību padarot vēl ciešāku, tuvojoties nākamnedēļ gaidāmajai Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina vizītei Ziemeļkorejā.

"Šeit šodien ir iesākta jauna vēstures nodaļa," ceremonijā sacīja Dienvidkorejas apvienošanās ministrs Čho Mjounkjons, biroju dēvējot par vēl vienu "Dienvidu un Ziemeļu kopīgi radīto miera simbolu".

Ziemeļkorejas delegācijas vadītājs Ļi Sonkvons biroju dēvēja par "svarīgu augli, ko kopušas ziemeļu un dienvidu tautas".

Muns otrdien ieradīsies Ziemeļkorejā trīs dienu vizītē. Samits ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kas paredzēts vizītes gaitā, būs jau trešā līderu tikšanās šogad.

Dienvidkorejas prezidents ceturtdien sacīja, ka Ziemeļkoreja "vēlas denuklearizēties", savukārt ASV vēlas "izbeigt naidīgās attiecības" un sniegt drošības garantijas, tomēr "notiek kavēšanās, jo abas puses pieprasa, lai otra darbojas vispirms".

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

ASV prezidents Donalds Tramps un Kims samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu