NHL komandas "Senators" ģenerālmenedžeris: Balcers ir dinamisks spēlētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers ir dinamisks spēlētājs ar lielisku nūjas pārvaldīšanas tehniku, atzīst Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions.

Jau vēstīts, ka vērienīgā vairāku spēlētāju apmaiņas darījumā Balcers nokļuvis "Senators" rīcībā, bet uz Sanhosē "Sharks" pārcēlies viens no labākajiem NHL aizsargiem zviedrs Ēriks Kārlsons.

"Rūdolfs izcili darbojas ar ripu, un viņam ir iespaidīgs metiens. Viņš ir dinamisks spēlētājs, kurš vēlas spēlēt ar ripu, kā arī viņam piemīt neparasts ātrums," kluba paziņojumā sacīja "Senators" ģenerālmenedžeris Dorions.

Pērn vasarā Balcers ar "Sharks" komandu noslēdza trīs gadu debitanta līgumu, kura saistības pēc maiņas darījuma tagad pārņēmusi "Senators" vienība.

Pagājušajā sezonā latviešu hokejists debitēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), pārstāvot "Sharks" vienības fārmklubu Sanhosē "Barracuda".

AHL regulārajā čempionātā "Barracuda" rindās 67 mačos Balcers guva 23 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles. Ar 48 punktiem latviešu uzbrucējs bija pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs komandā, kā arī tika atzīts par "Barracuda" sezonas labāko debitantu.

Pašlaik 21 gadu vecais Balcers pagājušajā sezonā vairākas reizes tika izsaukts uz "Sharks" komandu, tomēr debiju NHL vēl nepiedzīvoja.

Visticamāk, ka Balcers arī šosezon pamatā spēlēs AHL čempionātā, tomēr pastāv labas cerības debitēt NHL.

Otavas "Senators" fārmklubs AHL čempionātā ir Bingemtonas "Senators", kura sastāvā Kaspars Daugaviņš izcīnīja Kaldera kausu 2010./11. gada sezonā.

Šogad pavasarī Balcers debitēja Latvijas valstsvienības sastāvā, pārstāvot komandu Dānijā aizvadītajā pasaules čempionātā, kurā izlase izcīnīja augsto astoto vietu.

Turnīra astoņos mačos Balcers guva četrus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, sakrājot sešus punktus, kas bija labākais rādītājs valstsvienībā.

Balcers pusaudžu gados kopā ar vecākiem pārcēlās uz dzīvi Norvēģijā. 2016. gadā viņš kļuva par šīs valsts augstākās hokeja līgas čempionu Stavangeras "Oilers" komandā.

2016./17. gada sezonā Balcers ar 40 precīziem metieniem kļuva par labāko vārtu guvēju starp debitantiem Rietumu hokeja līgā (WHL), kas ir viena no trim galvenajām junioru hokeja līgām Kanādā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu