OHL sezonā pārsteigumus varēs sagaidīt no vairākām komandām

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romāns Kokšarovs

Līdz ar rudens iestāšanos ir atsākusies Optibet hokeja līgas (OHL) sezona. Līdz pat 2019. gada 2.martam varēsim sekot līdzi spraigām cīņām starp pašmāju hokeja komandām. Šosezon OHL čempionātā startē 7 komandas, viena no tām – debitante. Vai spēles ir/būs pietiekami interesantas, lai pulcētu pilnas skatītāju tribīnes? Ar savu viedokli dalījās Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora “Optibet” vadītājs.

Pēc pirmajām spēlēm redzam, kā jau sezonas sākumā pārliecinošas uzvaras gūst iepriekšējo divu gadu čempione “Kurbads”. Komandas sastāvā jau iepriekšējā sezonā bija vairāki spēcīgi uzvārdi, bet šosezon “Kurbada” rindās debitē arī bijušie Rīgas “Dinamo” aizsargi Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs.

Spēlētāju meistarība un pieredze liek domāt, ka “Kurbads” ir izteikts virslīgas favorīts, taču sezona ir tikai sākusies un esmu pārliecināts, ka varam sagaidīt pārsteigumus arī no citām komandām.

Jauno sezonu ar jaunu spēku, iedvesmu un saviļņojumu sāk arī HK “Mogo”. Šā gada aprīlī tika pārtrauktas darba attiecības ar ilggadējo kluba treneri Oļegu Sorokinu un iespēju strādāt ar vienu no valsts labākajiem hokeja klubiem guva Igors Smirnovs. Sorokina vadībā “Mogo” trīs reizes ir izcīnījusi Latvijas kausu – vai Smirnovs līdz trofejai aizvedīs komandu arī ceturto reizi? Smirnovs ir personīgi pazīstams ar vairākiem komandas spēlētājiem, kas varētu būt pamatnosacījums veiksmīgai sadarbībai.

Reorganizācija ir notikusi arī Liepājas hokejā. Šajā sezonā OHL startē HK “Liepāja”, par tās galveno treneri kļuvis Maksims Bogdanovs. Jaunā hokeja kluba vadībā ir cilvēki gan ar pieredzi hokejā, gan ar pieredzi uzņēmējdarbībā. Prezidenta amatā – Latvijas hokeja leģenda Mihails Vasiļonoks.

Saka, ka pārmaiņas ir uz labu – gaidīsim, kā šīs pārmaiņas ietekmēs komandas sniegumu virslīgā, kā tiks veidota un stiprināta Liepājas hokeja vēsture un tradīcijas.

Par to, ka Latvijas čempionāts attīstās, liecina ne tikai augošā līdzjutēju interese, bet arī jaunu komandu piesaiste. Šosezon par zeltu, OHL kausu un iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā cīnīsies arī HK "Lido", kas pieder uzņēmējam Gunāram Ķirsonam. Debitants iepriekšējo sezonu aizvadīja pirmajā līgā. Lai arī debitanti sezonas pirmajā cīņā nesvinēja uzvaru, tiekoties duelī ar "Mogo" komandu, sevi pieteica kā līdzvērtīgu pretinieku.

Bez pārsteigumiem mūs neatstāj arī 2014. gada Latvijas čempione HK “Prizma” – savā jubilejas gadā komanda ir nodrošinājusies ar smago artilēriju spēlētāju vidū.

“Prizma” šosezon atzīmē sava kluba 20. jubileju, kopš tā spēlē Latvijas hokeja virslīgā, tāpēc tās sastāvs ir papildināts ar spēcīgiem hokeja veterāniem - Alekseju un Maksimu Širokoviem, Ediju Brahmani, Armandu Bērziņu, Sergeju Pečuru, Georgiju Pujacu un Aleksandru Jerofejevu. Vai komanda spēlēs labāk, to rādīs laiks. Viens gan ir skaidrs – tik pieredzējis, nopietns komandas sastāvs ir nopietns pieteikums uz uzvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu