Silva: Gvardiola ir futbola ģēnijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Davids Silva un Žuzeps Gvardiola
Davids Silva un Žuzeps Gvardiola Foto: Reuters/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionvienības Mančestras "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola ir ģēnijs, uzskata viens no komandas līderiem Davids Silva.

Gvardiola par "City" galveno treneri tika iecelts 2016.gadā pēc tam, kad viņš bija strādājis ar tādām komandām kā "Barcelona" un Minhenes "Bayern".

"Gvardiola prognozē lietas, pirms tās notiek," britu medijam BBC sacīja Silva.

"Viņš saprotami paskaidro dažādas lietas, kuras iepriekš futbolisti nav pamanījuši. Gvardiola redz katra spēlētāja darbības - no vārtsarga līdz uzbrucējam. Savā karjerā esmu saskāries ar treneriem, kuri koncentrējas uzbrukumam vai aizsardzībai, bet viņš kontrolē situāciju visā laukumā."

Tāpat Silva noteica, ka, strādājot ar Gvardiolu, iemācījies laukumā būt mierīgāks.

"Spēles laikā cenšos daudz kustēties un iegūt bumbu jebkurā pozīcijā. Gvardiola ir iemācījis laukumā atrasties konkrētās zonās un gaidīt, kad bumba nonāks manā rīcībā, lai iegūtu priekšrocību. Esmu uzlabojis šo prasmi un uzskatu, ka viņš ir futbola ģēnijs."

Spāņu futbolists kopš 2010.gada pārstāv "City" vienību, kļūstot par tās līderi. Mančestrā viņš kopumā nospēlējis 349 spēles un guvis 62 vārtus.

Pagājušajā sezonā viņš palīdzēja "City" triumfēt Anglijas spēcīgākajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu