Erdogans pirmdien Sočos tiksies ar Putinu un apspriedīs Sīriju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas autokrāts Redžeps Tajips Erdogans pirmdien tiksies ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu, pavēstīja amatpersonas, vienlaikus vairojoties starptautiskās sabiedrības bažām par Sīrijas armijas iespējamo ofensīvu nemiernieku kontrolētajai Idlibas provincei.

"Prezidents Erdogans pirmdien tiksies ar Putinu," televīzijas pārraidītā preses konferencē piektdien pavēstīja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu.

Tikšanās notiks Krievijas kūrortpilsētā Sočos, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Turcijas amatpersona.

Turcija intensificējusi sarunas ar Krieviju, lai izvairītos no Idlibas ofensīvas, un atbilstoši mediju ziņām aicinājusi uz pamieru.

Tomēr pagājušajā nedēļā Teherānā trīspusējā samitā ar Irānas prezidentu Hasanu Ruhani, Erdogans un Putins par pamieru vienoties nespēja.

Čavušolu piektdien sacīja, ka Turcija ir gatava sadarboties ar ikvienu cīņā pret terorismu, vienlaikus pārmeta Damaskai, ka tā džihādisu klātbūtni Idlibā izmanto kā ieganstu, lai attaisnotu operāciju šajā provincē.

Idlibas spēcīgākais nemiernieku grupējums ir džihādistu alianse "Hayat Tahrir al-Sham" (HTS; "Organizācija Levantes atbrīvošanai"), ko Ankara pagājušajā mēnesī oficiāli atzina par teroristu organizāciju.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu