Kalnciema kvartāla tirgū nākamsestdien notiks čili ēšanas sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Čili pipari. Ilustratīvs foto
Čili pipari. Ilustratīvs foto Foto: AFP/LETA

Kalnciema kvartāla tirgū nākamsestdien, 22.septembrī, notiks čili ēšanas sacensības, kas pulcēs aso ēdienu ekspertus - to ēdājus, audzētājus un iepazīstinās apmeklētājus ar čili piparu ēšanas kultūru, informēja Kalnciema kvartāla pārstāvji.

Pasākums notiks 22.septembrī no plkst.10 līdz 16 Kalnciema kvartāla tirgū.

Pasākuma laikā paredzētas ne tikai čili piparu ēšanas sacensības, bet arī sarunas par čili, salsas priekšnesumi, skatītāju konkurss, degustācijas.

Par Latvijā audzētiem čili pipariem parūpēsies "Burka&Ledus", kuru piedāvājumā būs arī visu veidu pašgatavotas piparotas mērces - harisas pasta, čili saldskābā mērce, adžika, marinēti halapenjo un citi gardumi. "Lienas medus" cienās ar čili tēju un pierādīs, ka čili, medus un kanēlis ir spēcinoša veselības deva. Šefpavārs Havjērs Garsia un meksikāņu restorāns "El Santo X", pie kura varēs nogaršot taco ar mērcēm, stāstīs par pikanto virtuvi stāstīs. Savukārt Santa Liepa ("Zaļā maize") gatavos svaigi ceptu maizi un kliņģerpīrāgus ar halapenjo un "Amberbloom" aicinās nogaršot visu veidu čatnijus.

Pasākumā laikā plkst.12 līdz 14 notiks darbnīca bērniem, kur māksliniece vadīs gleznošanas nodarbības. Bez tam skatītāji un atbalstītāji varēs iemūžināt mirkļus foto stūrītī, kā arī dīdžeja THC pavadībā izdejot eksotiskus deju soļus.

Pasākuma dalībnieku reģistrācija un sarunas par čili kultūru, un to nozīmi uzturā plānotas no plkst. 12 līdz 13, no plkst. 12.30 līdz 12.40 sekos salsa kopā ar deju skolu "Decubason" , no plkst. 12.40 līdz 13 - Pikantais skatītāju konkurss. Savukārt laikā no plkst. 13 līdz 13.40 paredzētas čili piparu ēšanas sacensības, bet no plkst. 13.40 līdz 14 - konkursa dalībnieku apbalvošana.

Čili ēšanas sacensībām var pieteikties elektroniski, rakstot uz pieteiktieschilli@gmail.com vai mājaslapā http://latvijascillicempionats.mozello.lv/pieteikties/.

Pasākumu organizē Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Kitiju Reiteri, Daumantu Vidiņu, Egilu Kaņepi, "Burka&Ledus" un "Food Factory".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu