Latvijas 3x3 izlases basketbolisti ar pārliecinošu uzvaru sāk pērn izcīnītā Eiropas kausa čempionu titula aizstāvēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā piektdien Rumānijas galvaspilsētā ar pārliecinošu uzvaru sāka Eiropas kausa izcīņu, kurā viņiem jāaizstāv pērn izcīnītais čempionu tituls.

Latvijas basketbolisti, kuri turnīrā izlikti ar trešo numuru, apakšgrupu turnīra pirmajā spēlē pārliecinoši ar 22:11 sagrāva Ungāriju, kam ir 11. numurs. Latvieši spēli noslēdza krietni pirms tās beigām, no tālmetienu līnijas vairākas reizes pēc kārtas izceļoties Krūmiņam.

C apakšgrupas noslēgumā Latvijas 3x3 basketbolisti piektdien plkst.21.25 tiksies ar mājinieci Rumāniju, kurai turnīrā ir sestais numurs.

Grupas divas labākās komandas svētdien ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Ceturtdaļfinālā C grupas komandas spēlēs ar A grupas vienībām - Serbiju, Spāniju vai Bosniju un Hercegovinu.

Tikmēr B grupā cīnās Slovēnija, Francija un Šveice, bet D grupā spēkojas Krievija, Polija un Beļģija.

Latvijas izlase jūnijā Pasaules kausa izcīņas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Polijas vienībai, bet jūnija beigās pārliecinoši nospēlēja Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz finālturnīru.

Eiropas čempionātā kopā ar Latvijas komandu ir gan treneris Raimonds Feldmanis, gan fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.

Pēc Eiropas čempionāta sezona turpināsies, jo vēl priekšā divi "Masters" turnīri Indijā un Ķīnā, kā arī, iespējams, Pasaules tūres finālposms Pekinā, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu