Lietuvā uz mācību laiku atvesta ASV Bruņoto spēku smagā tehnika

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvā piektdien nogādāta ASV Bruņoto spēku smagā tehnika, ar ko amerikāņu karavīri piedalīsies mācībās Pabrades poligonā, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Uz Lietuvu pa dzelzceļu pārvesti Polijā dislocētā ASV Bruņoto spēku 7.kavalērijas pulka 1.bataljona tanki M1 "Abrams" un kājnieku kaujas mašīnas "Bradley".

Mācībās, kas Pabradē norisināsies līdz septembra beigām, tiks slīpētas dažādu taktisko darbību, tai skaitā izlūkošanas un uzbrukumu iemaņas, izmantojot arī kaujas munīciju. Viens no šo mācību mērķiem ir arī pārbaudīt iespējas pārdislocēt uz Lietuvu sabiedroto spēkus.

"Varam secināt, ka tanku un bruņutehnikas pārvešana pa dzelzceļu no Polijas uz Lietuvu noritējusi gludi, turklāt esam apzinājuši daudzas lietas, kas palīdzēs mums nākotnē taupīt laiku," pastāstījusi bataljona pārstāve Leiha Makgreidija. "Lietuvas dzelzceļa stacijās ir visas vajadzīgās iekārtas un infrastruktūra, kas ļāva mūsu smago tehniku gandrīz trīsreiz ātrāk nekā iepriekšējās reizēs pārcelt uz vilcienu platformām un sekmīgi nogādāt uz mācību vietu Pabradē."

Galvenais šo mācību mērķis ir izvērtēt Lietuvas Bruņoto spēku Ģenerāļa Silvestra Žukauska poligona jaunajā daudzfunkcionālajā šautuvē nodrošinātās iespējas ar smago tehniku apgūt taktiskās darbības, šaujot ar mācību munīciju.

Daudzfunkcionālo šautuvi, kuras ierīkošana Pabrades poligonā tika pabeigta vasaras nogalē, var izmantot arī tanki šaušanai ar mācību munīciju līdz trīs kilometru attālumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu