Ventspilī darbu atsāk pieaugušo naktspatversme

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien pēc vasaras pārtraukuma Ventspilī darbību atsāks pieaugušo naktspatversme, ziņo Ventspils pilsētas Sociālā dienesta Sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Griķe.

Naktspatversme Ventspilī, Fabrikas ielā 2, darbojas jau vairākus gadus, un tā tika izveidota biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība" sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību.

No šā gada maija, kad stājušies spēkā jauni Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi, ir ieviestas būtiskas izmaiņas naktspatversmes pakalpojuma saņemšanas kārtībā.

Noteikumi nosaka, ka bezmaksas, tas ir, personai neveicot līdzmaksājumu, uzturēšanās laiks naktspatversmē kalendārā gadā ir 90 dienas - periodā no 1.decembra līdz 31.martam.

Sākot ar 91. naktspatversmes pakalpojuma saņemšanas dienu, personai jāmaksā līdzdalības maksa.

Gadījumos, kad personai ir regulāri ienākumi, līdzdalības maksa par vienu nakti noteikta 2% apmērā no iepriekšējā mēnesī gūtajiem ienākumiem, taču, ja personai nav regulāru ienākumu, tad līdzmaksājums par vienu nakti ir viens eiro.

Patversme nodrošina saviem klientiem naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, ēdināšanu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī apģērbu, ko ziedojuši ventspilnieki un Vācijas samarieši. Patversmē ir izveidota neliela bibliotēka, ir pieejami preses izdevumi.

Ventspils naktspatversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus - gan sievietes, gan vīriešus, savukārt, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām. Telpas ir pielāgotas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Septembrī naktspatversme darbosies no plkst.20 līdz 8 rītā, savukārt, sākoties aukstākam laikam, no plkst.18 līdz 8.

Pilna maksa par vienu nakti naktspatversmē ir 9,30 eiro, bet par to laiku, kad patversme strādā pilnu diennakti papildus maksa ir 1,73 eiro dienā. Šogad šī pakalpojuma nodrošināšanai pašvaldības budžetā paredzēti līdzekļi 73 000 eiro apmērā.

Lai saņemtu pakalpojumu, personai jāvēršas Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu