AVO vadītājs: Nevajadzētu izslēgt "militāru intervenci" Venecuēlā (4)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Nedrīkst izslēgt "militāras intervences" iespējamību Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdības "gāšanai" apstākļos, kad valsts pārcieš smagu ekonomisko un humāno krīzi, piektdien paziņoja Amerikas Valstu organizācijas (AVO) vadītājs Luiss Almagro.

"Attiecībā uz militāru intervenci ar mērķi gāzt Nikolasa Maduro režīmu, es domāju, ka mums nevajadzētu izslēgt nevienu variantu," Almagro sacīja žurnālistiem Kolumbijas pilsētā Kukutā, Venecuēlas robežas tuvumā.

Jau ziņots, ka Venecuēlas sociālistu valdība 3.septembrī apsūdzēja ANO, ka tā pārspīlē venecuēliešu migrācijas krīzi, lai attaisnotu potenciālu "starptautisku intervenci".

Valdība ir sūdzējusies ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam par to, ka "atsevišķas amatpersonas" ir atainojušas "normālu migrācijas plūsmu kā humānu krīzi, lai attaisnotu intervenci", paziņoja Venecuēlas viceprezidente Delsija Rodrigesa.

Saskaņā ar ANO datiem Venecuēlu kopš 2015.gada ir atstājuši 1,6 miljoni tās pilsoņu, bēgot no ekonomiskās krīzes dzimtenē, kur trūkst pārtikas, medikamentu un citu pirmās nepieciešamības lietu.

Venecuēlas ekonomikā jau ceturto gadu ir recesija, un Starptautiskais valūtas fonds ir prognozējis, ka inflācija šajā valstī šogad sasniegs vienu miljonu procentu.

Migrantu straume no Venecuēlas plūst uz citām Latīņamerikas valstīm, tostarp Kolumbiju, Brazīliju, Ekvadoru un Peru, kurām ir grūti tikt galā ar šo imigrantu pieplūdumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu