Artis Ate: arī pret Spāniju spēlēsim agresīvi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artis Ate (Nr.15) piedalās treniņā "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artis Ate (Nr.15) piedalās treniņā "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase arī nākamajā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā centīsies spēlēt agresīvi, atzina valstsvienības aizsargs Artis Ate.

Latvijas basketbola izlase piektdien 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla otrās kārtas pirmajā spēlē savā laukumā sīvā cīņā ar rezultātu 85:74 uzvarēja Eiropas čempioni Slovēniju.

Ate savā septītajā spēlē valstsvienībā guva 12 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

"Viennozīmīgi mana labākā spēle izlasē, patīkami arī tas, ka izcīnījām uzvaru. Uzdevums bija spēlēt agresīvi. Kā sāku spēlēt agresīvi, tā radīju situācijas sev un komandas biedriem. Agresīva spēle palīdzēja mums galarezultātā dabūt 11 punktu pārsvaru," stāstīja Ate.

Visas spēles garumā bija sīva cīņa ar asām sadursmēm. Papildu enerģiju deva arī līdzjutēji.

"Skatītāji visu spēli mums sniedza enerģiju," atzīmēja Ate, piebilstot, ka spēles raksturs nav sarūpējis nevajadzīgus savainojumus. "Agresīvi spēlējot, ir normāli, ka divcīņas norit, basketbolistiem atrodoties jau uz grīdas."

Tikmēr citā I apakšgrupas spēlē Ukraina savā laukumā ar rezultātu 76:65 negaidīti uzvarēja grupas līderi Spāniju, kas kvalifikācijā piedzīvoja pirmo neveiksmi. Tieši Spānija būs Latvijas izlases pretiniece nākamajā kvalifikācijas mačā, kas norisināsies pirmdien.

"Arī Spānijā spēlēsim agresīvi, tāpat kā pret Slovēniju. Domāju, ka spāņiem nebūs viegli pret mums spēlēt. Mēs neskatāmies turnīra tabulā uz citiem, mums pašiem ir galvenais uzvarēt. Ļoti labi, ka ukraiņi saasināja cīņu - jo interesantāk," uzsvēra Ate.

Tāpat arī Jānis Timma pauda gandarījumu par līdzjutēju atbalstu "Arēnas Rīga" tribīnēs.

"Priecē tas, ka grūtos brīžos atradās cilvēki, kuri iemeta svarīgos metienus. Visas spēles garumā līdz pēdējām sekundēm viņi neļāva mums elpot un saņemt bumbu. Tāds ir Slovēnijas raksturs, ar to jau esam saskārušies," žurnālistiem skaidroja Timma.

Kopumā Latvijas izlase šajā spēlē izmeta 36 tālmetienus, no kuriem mērķi sasniedza 12.

"Ja jāmet, tad jāmet. Nav ko divreiz domāt. Sākumā neaizgāja metiens, bet priecē, ka aizsardzībā nospēlējām kā komanda un neļāvām viņiem atrauties uz mūsu neprecizitātes rēķina. Puslaiku vinnējām ar četriem punktiem - pie tādas metienu precizitātes tas ir lieliski," atzīmēja Timma.

Latvijas izlase pret Slovēniju iepriekšējo reizi tikās pērn Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur smagā cīņā ar 103:97 pārāki bija slovēņi.

"Katra spēle ir jauna spēle. Ar šo spēli mēs nevinnēsim pagājušā gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu. Neskatīsimies pagātnē, galvenais ir tas, kas būs tālāk," pauda Timma.

Arī viņš uzskata, ka Spānijas zaudējums Ukrainai neietekmēs pirmdien gaidāmās cīņas gaitu.

"Domāju, ka spāņi baigi neiespringst uz to zaudējumu. Nu gadās. Viņu uzvara vai zaudējums mums neko nemaina, būs jāiet un jāspēlē sava spēle," teica Timma.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar pieciem panākumiem seko Latvija un Turcija, bet četras uzvaras ir Ukrainai. Savukārt Melnkalnei ir trīs uzvaras, bet Slovēnijai divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu