Lietuvas basketbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas mačā uzvar Horvātiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt

Lietuvas vīriešu basketbola izlase piektdien izcīnīja uzvaru 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, otrajā posmā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs atrodoties grupas galvgalī.

Lietuvieši J apakšgrupas duelī Osijekā ar rezultātu 84:83 (21:21, 22:15, 20:19, 21:28) pārspēja Horvātiju.

Lietuviešiem 16 punktus guva Eimants Bendžus, 15 punkti bija Mandam Kalnietim, bet 14 punkti - Adam Juškēvicam.

Horvātiju no zaudējuma neglāba Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Indiānas "Pacers" spēlētāja Bojana Bojanoviča 22 punkti. Tāpat horvātiem no NBA talkā devies Filadelfijas "76ers" spēlētājs Dario Šaričs.

"Viņi bija favorīti šajā spēlē, taču mēs pierādījām, ka varam spēlēt ar atdevi un enerģiju. Pieļāvām daudz kļūdu, tomēr spējām pieturēties pie spēles plāna," pēc mača teica Bendžus.

Pirms došanās uz Osijeku lietuvieši pārbaudes mačā ar 80:97 kapitulēja Latvijai.

Vēl šajā apakšgrupā Itālija Bolonjā ar rezultātu 101:82 (25:25, 29:27, 19:13, 28:17) guva virsroku pār Poliju.

Uzvarētājiem 28 punktus sameta Amedeo Della Valle, kamēr pretiniekiem ar tikpat labu sniegumu izcēlās naturalizētais amerikānis Entonijs Derels Sloters.

Tikmēr Ungārija viesos ar rezultātu 74:59 (21:13, 20:21, 13:11, 20:14) pārspēja Nīderlandi.

Ungāriem 23 punktus iemeta Dāvids Vojvoda, bet mājiniekiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Janniks Franke.

Otrā posma J apakšgrupā līderpozīcijā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir Lietuva, kam ar pieciem panākumiem seko Itālija, bet trešā ar četrām uzvarām ir Ungārija. Tālāk ar trim uzvarētiem mačiem ir Nīderlande, Horvātija un Polija.

Latvijas basketbola izlase piektdien I apakšgrupas spēlē savā laukumā sīvā cīņā ar rezultātu 85:74 uzvarēja Eiropas čempioni Slovēniju.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar pieciem panākumiem seko Latvija un Turcija, bet četras uzvaras ir Ukrainai. Savukārt Melnkalnei ir trīs uzvaras, bet Slovēnijai divi panākumi.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu