Krietna asuma deva nedēļas nogalei! Ķīnā novāc čili piparu ražu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šavanas apgabalā Ķīnas ziemeļrietumos ienākusi bagātīga čili piparu raža, kuras novākšanā čakli iesaistījušies vairums vietējo zemnieku. Čili piparu lauku kopējā platība minētajā reģionā mērāma aptuveni 2667 hektāros, ziņo CCTV. 

Galvenais faktors veiksmīgas ražas ieguvei, protams, ir laikapstākļi, un šī vasara Ķīnas čili piparu audzētājiem nesusi auglīgu ražu. 

VIDEO: Krietna asuma deva nedēļas nogalei! Ķīnā novāc čili piparu ražu

Kā norāda paši lauksaimnieki, ļoti būtisks aspekts lauksaimniecībā ir procesu automatizācija, kas palīdz strādāt efektīvāk. 

Čili ražas ieguvei izmantotās apstrādes iekārtas var novākt līdz pat 8 hektāriem ražas dienā. Taču, lai novāktu tik lielu platību bez tehnikas, ir nepieciešami vairāk nekā 500 strādnieku.

Saskaņā ar aplēsēm, raža, kas ievākta no aptuveni 0.07 hektāru liela čili piparu lauka, ķīniešu lauksaimniekam var ienest līdz pat 580 dolāru lielu peļņu. 

Šavanas apgabals zināms kā galvenā čili piparu audzēšanas vieta visā Ķīnā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu