Laikraksts: ASV grib izsekot naftas kuģus, kas dodas uz Ziemeļkoreju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV un tās sabiedrotie veidos koalīciju kuģu izsekošanai, kuri piegādā Ziemeļkorejai naftas produktus, apejot starptautiskās sankcijas, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal", atsaucoties uz amerikāņu militārpersonām.

Pārkāpumu fiksēšanas koordinācijas centrs atradīsies uz ASV kuģa "Blue Ride", kurš atrodas bāzē Japānā. Centrā ietilps vairāk nekā 50 pārstāvji no septiņām ASV sabiedrotajām valstīm - Austrālijas, Lielbritānijas, Kanādas, Jaunzēlandes, Francijas, Dienvidkorejas un Japānas. Valstis sniegs savus karakuģus un izlūklidmašīnas kuģu izsekošanai.

Saskaņā ar "The Wall Street Journal" rīcībā esošo informāciju, centra izveide nenozīmē, ka pret Phenjanu tiks noteiktas jaunas sankcijas. Tomēr laikraksts nemin, kā centra pārstāvji rīkosies attiecībā uz sankciju pārkāpējiem.

Pēc ASV specdienestu datiem, naftas produktus Ziemeļkorejai piegādā Krievijas un Ķīnas kuģi, tos pārkraujot atklātā jūrā.

Neskatoties uz tiešām sarunām ar Phenjanu, Vašingtona turpina ievērot embargo attiecībā uz tirdzniecību ar Ziemeļkoreju, lai saglabātu spiedienu pret Ziemeļkoreju ar mērķi piespiest to atteikties no savas kodolprogrammas un ballistisko raķešu programmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu