Francijas tenisisti otro gadu pēc kārtas sasniedz Deivisa kausa izcīņas finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Francijas tenisisti sestdien sasniedza Deivisa kausa izcīņas finālu, par prestižo trofeju izšķirošajā duelī cīnoties otro gadu pēc kārtas.

Francija, kas aizstāv pērn izcīnīto Deivisa kausu, savā laukumā Lillē ar rezultātu 3-0 uzvarēja Spāniju, kurai nepalīdz pasaules ranga līderis Rafaels Nadals.

Mājiniekiem izšķirošo uzvaru guva Žiljēns Beneto un Nikolā Maī, kuri duebultspēlē ar 6-0, 6-4, 7-6 (9:7) pārspēja Marselu Granoljēru un Felisiano Lopesu.

Svētdien vēl plānotas divas vienspēles, taču Francija jau nodrošinājusi vietu finālā.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā vienspēlē mājinieks Benuā Pērs, kurš rangā atrodas 54.vietā, ar 7-5, 6-1, 6-0 sagrāva ranga 21.raketi Pavlo Karrenjo-Bustu. Tikmēr otrajā cīņā Liks Pujs, kurš rangā atrodams 19.pozīcijā, ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-4, 2-6, 6-4 uzvarēja planētas 26.raketi Roverto Bautistu-Agutu.

Savukārt otrā duelī, kas norisinās Zadarā, mājiniece Horvātija ar 2-1 ir vadībā pret ASV, taču amerikāņi sestdien bija labāki dubultspēlē.

Tajā Maiks Braiens un Raiens Herisons grūtā mačā ar 7-5, 7-6 (8:6), 1-6, 6-7 (5:7), 7-6 (7:5) uzvarēja horvātus Ivanu Dodigu un Mate Paviču, saglabājot ASV izlasei cerības uz tikšanu finālā.

Piektdien pirmajās divās vienspēlēs Horvātija izcīnīja divas uzvaras. Vispirms ranga 18.vietā esošais Borna Čoričs vadībā izvirzīja mājiniekus, ar 6-4, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarot ranga 30.raketi Stīvu Džonsonu. Tikmēr otrajā vienspēlē planētas sestā rakete Marins Čiličs ar 6-1, 6-3, 7-6 (7:5) droši uzvarēja 20 gadus veco ranga 40.vietā esošo Frensisu Tiafo, kurš aizvadīja savu debijas spēli Deivisa kausā.

Pērn Deivisa kausa izcīņas finālā Francija ar 3-2 uzvarēja Beļģiju, pie prestižās trofejas tiekot desmito reizi turnīra vēsturē.

Jau ziņots, ka Deivisa kausa izcīņa labākajām komandām, sākot ar nākamo gadu, piedzīvos būtiskas izmaiņas.

Turpmāk Deivisa kausa turnīrā gada beigās tiks rīkots finālturnīrs ar 18 vienību dalību. Jaunais formāts paredz, ka nedēļu ilgajā finālturnīrā 18 izlases būs sadalītas sešās grupās pa trim komandām katrā, kur katras apakšgrupas uzvarētāja un divas labāko otro vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Divcīņas sastāvēs no divām vienspēlēm un vienas dubultspēles, tādējādi vairs nebūs dueļi, kur vienai komandai jātiek pie trim uzvarām.

Jaunā Deivisa kausa izcīņa sāksies februārī ar kvalifikāciju, kur 24 komandas sadalīs 12 ceļazīmes uz finālu. Savukārt vēl četras ceļazīmes garantētas iepriekšējā gada Deivisa kausa pusfinālistiem, tātad Francijai, Horvātijai, ASV un Spānijai, kā arī vēl tiks piešķirti divi īpašie ielūgumi jeb "wild card".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu