J.Baumanis nesasniedz Biķernieku trasē notiekošā pasaules rallijkrosa pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autobraucējs Jānis Baumanis piedalās preses konferencē, kurā informē par pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmu
Autobraucējs Jānis Baumanis piedalās preses konferencē, kurā informē par pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmu Foto: Zane Bitere/LETA

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien nespēja sasniegt Biķernieku trasē notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā devītā posma pusfinālu, sacensības noslēdzot 14.pozīcijā. No 12 labākajiem, kas turpinās sacensības, Baumanis atpalika tikai par punktu.

Jau vēstīts, ka sestdien pēc pirmajiem diviem kvalifikācijasw braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē Baumanis bija devītais, bet svētdien trešajā braucienā viņš ieņēma tikai 15.vietu, summā noslīdot četras pozīcijas zemāk, tobrīd esot 13.vietā.

Savukārt pēdējā kvalifikācijas braucienā Baumanis ieņēma 14.vietu, ar ko bija par maz, lai tiktu starp 12 pusfinālistiem. Summā viņš noslīdēja vēl vienu vietu zemāk.

Trešajā kvalifikācijā uzvarēja zviedrs Timijs Hansens, otrais bija titulētais francūzis Sebastjans Lēbs, bet trešais zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš savukārt bija ātrākais noslēdzošajā kvalifikācijā, kur otrais atkal bija Lēbs, bet trešais palika Hansens.

Kvalifikācijas noslēgumā pērnā gada pasaules čempionam Kristofešsonam bija 192 punkti, otro vietu ar 168 punktiem ieņēma Lēbs, bet trešais ar 164 punktiem bija cits zviedrs Matīass Ēkstrems.

Tikmēr Baumanis tika pie 127 punktiem, bet lai tiktu pusfinālā viņam pietrūka viens punkts.

Divi pusfināla braucieni un fināls notiks vēlāk svētdien.

Tikmēr Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē Reinis Nitišs no "Set Promotion" komandas svētdien trešajā kvalifikācijā bija otrais aiz ungāra Kristiana Sabo, bet noslēdzošajā kvalifikācijas startā viņš ieņēma ceturto vietu, uzvarot zviedram Tūmasam Brintesonam.

Četru kvalifikācijas braucienu summā pa 177 punktiem izcīnīja Nitišs un zviedrs Antons Marklunds, kurš gan tika ierindots pirmajā vietā. Tikmēr vien sestais palika francūzis Sirils Raimons, kurš ir Nitiša tuvākais konkurents Eiropas čempionāta kopvērtējumā.

Arī šajā klasē svētdien notiks divi pusfināli un fināls.

Nitišs sestdien pirmajā kvalifikācijā bija trešais, bet otrajā uzvarēja.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē ceturtais pēc kvalifikācijas bija Artis Baumanis. Šajā klasē sestdien tika aizvadīti trīs kvalifikācijas braucieni. Pirmajās divās kvalifikācijās Artis Baumanis izcīnīja ceturtās vietas, bet trešajā viņš pēc neveiksmes startā uzrādīja sesto ātrāko laiku. Otrs Latvijas pilots šajā klasē Arnis Odiņš sestdien bija 13., 16. un 22.vietā.

Tikmēr noslēdzošajā kvalifikācijā A.Baumanis bija trešais, bet Odiņš ieņēma 16.vietu.

Labākais kvalifikācijā bija lietuvietis Roks Baciuška, kurš uzvarēja visos četros braucienos un iekrāja maksimāli iespējamos 200 punktus. Savukārt A.Baumanis tika pie 160 punktiem un bija ceturtais, bet Odiņš ar 106 punktiem ieņēma 17.vietu, sacensības noslēdzot.

Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Latviju šajās sacensībās, kas Rīgā norisinās trešo gadu pēc kārtas, pārstāv četri dalībnieki.

J.Baumanis pēc astoņiem pasaules čempionāta etapiem ar 68 punktiem kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 224 punktiem ir zviedrs Jūhans Kristofešsons, kuram ar 165 punktiem seko norvēģis Andreass Bakerūds, bet vēl piecus punktus atpaliek viņa tautietis Peters Sūlbergs.

Pērn Kristofešsons tieši Rīgā nodrošināja pasaules čempiona titulu, bet Sūlbergs cieta smagā avārijā, satraumējot muguru.

Savukārt Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē šis būs pēdējais posms, kurā uzvaru kopvērtējumā var nodrošināt Nitišs. Jēkabpilietim kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir 106 punkti, kamēr francūzim Sirilam Raimonam 80, bet vēl par četriem punktiem atpaliek zviedrs Antons Marklunds.

Nitišs iepriekš karjerā brauca pasaules čempionāta ieskaitē, savā debijas sezonā izcīnot pat kopvērtējuma bronzas medaļu, taču pirms šīs sezonas viņš finansiālu iemeslu dēļ pārgāja uz Eiropas čempionāta ieskaiti.

Savukārt Eiropas čempionāta "Super1600" klasē līderis ir A.Baumanis, kurš pēc četriem no sešiem etapiem apsteidz "Volland Racing" komandas biedru Roku Bacušku no Lietuvas. Šajā klasē pēdējais etaps oktobrī notiks Vācijā.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Pēc sacensībām Rīgā vēl būs etapi ASV, Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu