Izsisti debesskrāpju logi un plūdi: viesuļvētra "Mangkhut" turpina plosīt Ķīnu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Viesuļvētra "Mangkhut", kas laupījusi desmitiem cilvēku dzīvību Filipīnās, nodarījusi postījumus arī Ķīnas dienvidos, kur gājuši bojā četri cilvēki. Trīs cilvēkus nosituši krītoši koki Guandžou, un viens cilvēks gājis bojā Dunguaņā, sabrūkot ēkai, paziņojušas varasiestādes.

(Papildināta ziņa.)

Gatavojoties viesuļvētrai, Guandunas provincē līdz svētdienas vakaram tika evakuēti vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku, ziņoja Ķīnas mediji. Pirmdien reģionā jau sākta sakopšana.

Jau vēstīts, ka Filipīnās "Mangkhut" prasījis vismaz 64 cilvēku dzīvības un pastāv bažas, ka vismaz 40 cilvēki varētu būt aprakti zem liela zemes nogruvuma valsts ziemeļos, kur pār zeltraču ciematu nobrukusi vesela kalna nogāze.

Honkongā viesuļvētra vairākām augstceltnēm izsitusi logiem stiklus, un vairākās vietās pilsētā izcēlušies spēcīgi plūdi. Viesuļvētra arī nogāzusi simtiem koku un sagrāvusi sastatnes pie ēkām, vēstīja laikraksts "China Morning Post".

Honkongā vētras dēļ traumas guvuši vairāk nekā 300 cilvēku. Slēgtas skolas un ierobežota satiksme. Aptuveni 1500 cilvēku nakti pārlaida pagaidu patversmēs.

Makao viesuļvētras dēļ pirmo reizi tika slēgti kazino.

Ķīnas dienvidos "Mangkhut" dēļ tika izsludināta sarkanā trauksme, kas ir augstākais brīdinājuma līmenis. Meteorologi brīdināja, ka šo reģionu gaida spēcīgs lietus un vējš.

Honkongā un vairākās pilsētās iekšzemē nedēļas nogalē un pirmdien atcelti avioreisi. Guandunas un Hainaņas provincē ierobežota dzelzceļa satiksme, tostarp atcelti visi ātrgaitas vilcieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu