Pirmdien, pastiprinoties vējam, daudzviet gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, piekrastē - līdz pat 20 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

irmdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņains laiks, mazāk mākoņu valsts austrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām nopil pa kādai lietus lāsei. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, tas pamazām pieņemas spēkā un daudzviet piekrastē brāzmās pārsniedz desmit metru sekundē.

Gaisa temperatūra no +6 grādiem vietām Latgalē līdz pat +16 grādiem Kurzemes rietumkrastā.

Rīgā mākoņainas debesis, pūš dienvidu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra +10..+11 grādu.

Dienas gaitā pārsvarā saglabāsies mākoņains laiks un daudzviet gaidāms neliels lietus. Vairāk līs Vidzemē, dienas pirmajā pusē - Ziemeļkurzemē.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +16..+20 grādiem, valsts ziemeļaustrumu novados nekļūs siltāk par +14..+16 grādiem.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās dažbrīd sasniegs 14 metru sekundē un gaiss iesils līdz +18..+19 grādiem.

Dienas gaitā pāri Somijai virzīsies ciklons, Latviju šķērso ar to saistīta siltā atmosfēras fronte, tai sekos aukstā fronte. Atmosfēras spiediens no rīta 761-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, tas pazeminās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +15..+19 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.septembrī bija +35..+36 grādi Portugālē, Spānijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu