Vācijas rietumos notikušas demonstrācijas pret rasismu un migrantu deportēšanām

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Demonstrācija pret rasismu Ķelnē. 16.septembris, 2018
Demonstrācija pret rasismu Ķelnē. 16.septembris, 2018 Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS

Piedaloties vairāk nekā 12 000 cilvēku, Vācijas rietumos svētdien notikušas demonstrācijas pret rasismu un atraidīto patvērumu meklētāju deportēšanu uz tādām valstīm kā Afganistāna un Irāka.

Demonstrācijas notika Ķelnē, Dortmundē un Gelzenkirhenē.

Protestētāji uzskata, ka Afganistāna un Irāka ir pārāk bīstamas, lai migranti tiktu nosūtīti atpakaļ uz tām, un viņiem būtu jāļauj palikt Vācijā.

Protestētāji arī nosodīja rasismu un ksenofobiju un galēji labējo vardarbību Kemnicā.

Pēc tam, kad 2017.gada maijā notika sprādziens pie Vācijas vēstniecības Kabulā, atraidīto patvēruma meklētāju izraidīšanas uz laiku tika pārtrauktas. Sprādzienā gāja bojā vairāk nekā 90 cilvēki un vairāk nekā 400 tika ievainoti.

Taču pagājušā gada septembrī tika atsākta trīs kategoriju izraidīšana, un šobrīd uz Afganistānu tiek izraidīti terorismā aizdomās turamie, kriminālnoziedznieki un personas, kas nesadarbojas ar Vācijas varasiestādēm jautājumos, kas saistīti ar viņu dokumentiem.

Vācijas politika izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus, un protesti pret deportēšanām bieži notiek arī Vācijas lidostās.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu