Ar ko papildus aizsargāt savu dzinēju?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tā saucamās pretnodiluma piedevas, jeb Anti-Wear, piedāvā daudzi autoķīmijas ražotāji. Kopā ar Bardahl pārstāvi “GL Oils” skaidrojam šo eļļas piedevu uzdevumu.

Inženieris-ķīmiķis pēc izglītības, uzņēmuma dibinātājs, Ole Bardāls, tālajā 1939.gadā atklāja unikālo «Polar Plus» eļļas formulu, kas veido noturīgu molekulāro plēvi. Apstrādājot ar šo līdzekli metāla virsmas, tās spēja labāk pretoties berzei un nodilumam. Autobraucēji, kas bija izmēģinājuši jauno produktu, labprāt vēlējās iegādāties šo līdzekli vēl, un tā aizsākās Bardahl kompānijas ceļš uz panākumiem.

Piecdesmitajos gados Bardahl atvēra filiāli Eiropā (Francijā), kas arī šodien apgādā ar gatavo produkciju Eiropu un tagad arī Latviju.

Foto: Publicitātes foto

Ilgāk un efektīvāk.

Daudzas mūsdienu autoķīmijas piedevas, vairāk vai mazāk sekmīgi cenšas atgriezt jaunību automobilim. Pret metāla nogurumu un detaļu dilumu turpina cīnīties tūkstošiem zinātnieku plašajā pasaulē. Tirgū plaši piedāvā berzes modifikatorus un citas piedevas motoru eļļai.

  • Vienas no tam, teflona piedevas jeb PTFE parādījās 90.gadu otrajā pusē. Neskatoties uz to, ka dzinēja metāla virsmam PTFE nodrošina savstarpējo slīdamību un samazina berzi, izrādījās, ka tām ir nepatīkams blakusefekts. Motora gredzenu sadiluma dēļ, nonākot sadegšanas kamerās un kopā ar degmaisījumu sadegot, teflona piedevas izdala ārkārtīgi indīgu gāzi - fosgēnu. Šī iemesla dēļ rietumos ir divdomīga nostāja pret motoreļļu piedevām uz teflona bāzes.
  • Par molibdēna disulfīdu popularitāti Vācijā bija zināms jau daudz gadus atpakaļ. MOS2 panākumi nevarēja neizraisīt rezonansi arī citur Eiropā. Laika gaitā tika atklāts blakusefekts, daži automobiļu īpašnieki, sāka sūdzēties, ka pārlieku strauji piesārņojas eļļas filtri. Tas skaidrojams ar MOS2 reakciju ar eļļā esošajām mazgāšanas piedēvām.
  • Pirms dažiem gadiem tirgū parādījās pēdējās paaudzes eļļas piedevas: berzes modifikatori. Virsmas apstrāde ievērojami samazina berzes pretestību un nodilumu. Tā teikt, vienīgā kontrindikācija ir šo līdzekļu dārdzība. Efekts ir, turklāt pirmajā mirklī nenoliedzams.
Foto: Publicitātes foto

Ceļš uz ideālu.

Bardahl piedāvā pēdējās paaudzes pretnodiluma piedevas. Turbo Protect pamatā ir “Polar Plus” patentēta tehnoloģija. Tas ir unikāls produkts, kas spēj atrisināt problēmas, kas rodas benzīna un dīzeļa dzinējos. Tam piemīt unikālas skalošanas īpašības, kuras ļauj uzturēt dzinēja detaļas ideālā stāvoklī.

Bardahl Turbo Protect augstas izturības plēve aizsargā pret pārmērīgu nodilumu, vairākās reizēs samazina berzi un nodrošina pastāvīgu eļļošanu.

Bardahl Turbo Protect sistēmātiska pielietošana:

  • Samazina dzinēja detaļu nodilumu, būtiski pagarina to kalpošanas laiku;
  • Palielina dzinēja jaudu;
  • Samazina degvielas patēriņu;
  • Samazina trokšņus un vibrācijas;
  • Atvieglo "auksto startu”;
  • Nodrošina motora darbu pat pie pilnas eļļas noplūdes.

Izmanto izdevīgu piedāvājumu – pērkot 5+ litrus Bardahl eļļas, saņem 50% atlaidi Turbo Protect dzinēja piedevai. Akcija spēkā līdz 01.11.2018 Uzziniet vairāk

Atklājiet BARDAHL PASAULI!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu