Līga Rīdere: "Pēc "X Faktora" mana dzīve strauji apstājās" (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jekaterina Starodubceva

Pašmāju dziedātāja Līga Rīdere šova "X Faktors" pirmajā sezonā nonāca līdz pat pašam fināla trijniekam, beigās tomēr ierindojoties otrajā vietā, piekāpjoties grupas "Refleksija" solistam Arturam Gruzdiņam. Sarunā ar TVNET viņa atklāja, kas jauns noticis viņas dzīvē, kopš viņas gaitas katru svētdienas vakaru pie TV ekrāniem vēroja skatītāji.

Kā tagad rit tava dzīve, kad jau pagājis kāds laiks kopš “X Faktora” pirmās sezonas un sākusies otrā?

Vienā acumirklī ir paskrējis gads. Laiks nestāv uz vietas. Pēc "X Faktora" mana dzīve strauji apstājās, jo šova skrējiens beidzās un savas daiļrades, ar kuru skriet tālāk, man nebija.

Paliku tādā nedaudz neparocīgā situācijā - tukšām rokām, bet ar lielu atpazīstamību.

Tas mani beidzot motivēja pieķerties saviem iekšējiem resursiem un es lēnām, bet tā cerīgi sāku radīt aizmetņus manai mūzikai - manam stāstam. 

Tā aktīvāk sāku darboties kopš  aprīļa, kad vienā dienā izdomāju, ka jārealizē sapnis par manu 30. dzimšanas dienas koncertu. Un, kā nu mācēju pati saviem spēkiem, tā arī noorganizēju šo koncertu. Tas bija liels emocionālais pacēlums pēc šova beigām. Un vislielākā dāvana, ko dzimšanas dienā saņēmu, bija dziesma no Vitholda Smoldera. Tas bija jauns sākums, mana atdzimšana, jauna sapņa vīzija - Savs Albums. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Šīs dienas prieks ir neizmērāms!??? Visu dienu bimboju... par Sapņa realizēšanos un klausītāju prieku, par to, ka sajutāt mani - Īsto mani! ???? @vivitaleismane Paldies, ka tici man! ? @vitholdsmolders Paldies par dàvanu mīlestībā! ?? @klliuwijs Paldies par dziesmas sirdspukstu! @rsreibers Paldies par dvēseles lidojumu! @arturs_gruzdins Paldies par morālo atbalstu un bass! @karlisšteinmanis Paldies par cilvēkmīlestību un skaņu! @maritekeisha Paldies par vienkāršumu un skaistumu ?ko radi! Mammas rullē! ? @eedphotography Paldies par spēju sajust būtību! Lielisks šis foto? un Fantastisks Tavs pirmais mūzikas video! ? @zirgzandales Par īstenu brīvības un bērnības garšu! ?? @džentelmeņušpagats Paldies par dzīvo sajūtu mēğos un prezentējoties! ?? @lienezeiliša un @meimelin Paldies par Jūsu radošo skaistumu manās ausīs!? @liina_la @dacite_zandberga @iguanishinjsh @aelita @elīna Paldies par nesavtīgo mātišķumu un mīlestību auklējot manus puišus, brīžos, kad man vajag laiku izaugsmei mūzikā!? Paldies manam vīram, kurš cītīgi stràdà, lai sieva var "izklaidèties"! ??

A post shared by Līga Rīdere (@ligaridere) on

Kā izdodas savienot būšanu dziedātājai, vetārstei, mammai un sievai?

To savienot ir grūti, bet visa pamatā izmantoju svarīguma principu. Tādēļ esmu sava ceļa gājēja, jo man vajag visas šīs būšanas. Tikai tā es jūtos pilnvērtīgs cilvēks - skaistāka sieviete. Protams, katrai maizes rikai ir garoziņa, un es saprotu, ka vienmēr kādā mirklī kāds būs mazāk svarīgs. 

Augustā debitēji ar dziesmu un video “Ja tu mīli”. Kad no tevis atkal varam gaidīt muzikālus jaunumus?

2018. gada 24. augusts vienmēr paliks manā atmiņā, jo mans ilgi gaidītais lolojums, dziesma "Ja tu mīli", beidzot nāca pasaulē! Visu šo dienu raudāju prieka asaras, aizkustinājums bija milzīgs, gan par to, ka es to paveicu, gan arī par klausītāju prieku. 

Jaunumi būs! Ar mūziķiem strādājam pie debijas albuma izveides. Bet šobrīd aktīvi gatavojamies un mēģināsim tikt "Supernovā", kā nu tas izdosies, laiks rādīs. Kā arī putniņi čivina par duetiem. 

Tu šovā “X Faktors” sasniedzi pašu finālu. Kādi tev kā šova veterānei ir padomi jaunajiem censoņiem?

Neticami, bet es to paveicu! Tas audzēja manu pašapziņu, to apziņu, ka tas, kas mīt manī, tas, kāda es esmu, ir vajadzīgs apkārtējiem cilvēkiem, sabiedrībai. Ar padomiem vienmēr var iebraukt auzās, jo ne tas, kas der man, derēs arī citiem cilvēkiem. Jo mums katram ir savi īpašie tarakāni galvā, kas maisa gaisu. Es varu pateikt tikai to, ka vajag nepazaudēt savu autentiskumu, vajadzētu tikai uzklausīt un apstādāt citu viedokļus, nevis akli sekot kāda vēlmēm par tevi.

Kas bija labākais padoms, ko tev deva žūrija?

Tas pat nebija padoms, bet gan vēlējums no mana mentora Intara Busuļa: "Nepalaid vējā savu talantu! Lai tev izdodas satikt īstos cilvēkus."

Un tagad, atskatoties uz pagājušo laiku, gada griezumā es redzu, cik daudz īsto cilvēku esmu satikusi! Un tas viss ir noticis nejauši, tā, kā tam ir bijis jānotiek. 

Kā tev visvairāk pietrūkst no šī laika tavā dzīvē, kad biji šovā?

Sestdienas satraukuma pirms tiešraidēm un katra izcīnītā svētdiena visā savā pilnībā! 

Vai ir kādas atmiņas no "X Faktora", kuras tu labāk gribētu aizmirst?

Gribētos aizmirst, to cik grūti tas viss, visās manās dzīves jomās, tai laikā bija. Jo ne katrs var izprast, ko nozīmē tāds anormāls stresa daudzums sievietei pēcdzemdību periodā. Visa mana pasaule šķobījās, tas bija sāpīgi. 

Vai tu skaties “X Faktora” otro sezonu?

Jā, es ar lielu interesi skatos otro "X Faktora" sezonu. Ir radušies daži secinājumi jau pēc pirmā raidījuma, bet es vēlos baudīt skatu un just līdzi dalībniekiem. Priecāšos par viņu uzvarām!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu