Sestdien notiks piektā Jersikas ielas vinila diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jersikas vinila diena
Jersikas vinila diena Foto: publicitātes

Sestdien, 22. septembrī, jau piekto gadu norisināsies vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem veltītā Jersikas ielas vinila diena. Atzīmējot piekto gadadienu, kā arī vinila plates formāta 70. dzimšanas dienu, pasākumā šogad piedalīsies leģendārais Lietuvas/Izraēlas pianists Vjačeslavs Gaņeļins kopā ar izciliem mūziķiem - bundzinieku Arkādiju Gotesmanu no Lietuvas un Latvijas saksofonistu Denisu Paškevicu.

Jersikas ielas vinila dienas programmā jau no plkst.10.00 būs skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies kolekcionāri, tirgotāji un vinila entuziasti no Latvijas un Lietuvas; plkst. 15:00 Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras vadītāja, profesora Indriķa Veitnera saruna ar mūziķiem par tēmu “Frīdžezs Lietuvā un Latvijā. Vjačeslava Gaņeļina un Arkādija Gotesmana ieraksti vinila platēs. Denisa Paškevica pieredze.", bet plkst. 16:00 Vjačeslava Gaņeļina, Arkādija Gotesmana un Denisa Paškevica koncerts.

"Freids psiholoģijā ir tas pats, kas Ganeļins padomju džezā," tā par Vjačeslavu Gaņeļinu raksta žurnāls “Ear" un portāls “allmusic.com".

Viņa ieraksti jau no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem iedvesmojuši brīvās improvizācijas, avangarda un džeza mūzikas klausītājus visā pasaulē. Arkādijs Gotesmans savus pirmos ierakstus kopā ar vadošajiem Lietuvas džeza mūziķiem ierakstījis 20.gs. astoņdesmitajos gados un kopš tā laika Eiropā pazīstams kā absolūti pārliecinošs džeza bundzinieks un perkusionists, improvizators, kā arī bebop, afro, latino un akadēmiskās mūzikas atskaņotājs. Deviņdesmitajos gados Latvijā sevi pieteica talantīgs saksofonists Deniss Paškevics. Ar neatlaidīgu darbu, piedaloties vairāk nekā 30 albumu ierakstos, Deniss šodien ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents, skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā.

Tikšanās ar mūziķiem un koncerts brīvākā atmosfēra ir kā ieskaņas pasākums trio Gaņeļins / Gotesmans / Paškevics nākamās dienas, 23. septembra koncertam Rīgā, koncertzālē “Zirgu Pasts" Dzirnavu iela 46, pl. 17:00

Uzstāšanās Jersikas ielas vinila dienā un “Zirgu pastā" tiks analogi ierakstītas lentās un vēlāk izdotas vinila skaņuplatēs mūzikas izdevniecības Jersika Records apgādā.

Jeriskas ielas vinila dienā būs iespējams iegādāties arī divas svaigi izdotas Jersika Records skaņuplates - albumu “KlusiKlusi", kurā apvienojušies mūziķi Kaspars Kurdeko, Rūdolfs Macats un Kaspars Vizulis, un grupas / muzikālās apvienības Amorālā Psihōze albumu “Piena Ceļš", kurā muzicē Raimonds Lagimovs, Ivo Stankevičs, Didzis Erra, Kaspars Putriņš, Santa Miščenkova, Jānis Burmeisters un Sniedze Prauliņa.

Pasākuma programma atrodama šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu