Starptautiskajās putnu vērošanas sacensībās Latvijā novērota 131 putnu suga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskajās putnu vērošanas sacensībās "Latvijas valsts mežu putnu rallijs 2018", kas notika sestdien, 15.septembrī, novērota 131 putnu suga, liecina pasākuma rīkotāja AS "Latvijas valsts meži" publiskotā informācija.

Sacensībās piedalījās piecas putnu vērotāju un ornitologu komandas no Latvijas un Lietuvas, tostarp četras no Latvijas un viena no Lietuvas.

Šogad putnu vērošanas sacensībās uzvarēja komanda "TTTŠ" no Latvijas, kurā bija Gaidis Grandāns, Uģis Piterāns, Edgars Laucis un Ivars Brediks, sacensību laikā reģistrējot 105 putnu sugas.

Vienlaikus "TTTŠ" ar novēroto putnu sugu - čūskērglis - ieguva arī atzinību par interesantākā putna novērojumu sacensību laikā. Savukārt komanda "Saldus izlase", kurā bija Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Ainars Mankus un Jānis Jansons, ieguva atzinību par sacensību norises atraktīvu atspoguļošanu sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka sacensības šoruden notika Vidzemes rietumu daļā. Sacensību laikā, kas ilga 14 stundas, proti, no plkst.4 līdz 18, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem pēc pašu izvēlēta maršruta apsekoja sacensību teritoriju, Latvijas putnu sarakstā vizuāli un audiāli fiksējot noteiktās putnu sugas un pasugas, ievērojot nosacījumu, ka sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trim komandas dalībniekiem. Par sacensību uzvarētājiem tiks atzīta tā komanda, kura reģistrēja visvairāk putnu sugu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu