Gulbim neliels kritums pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējis trīs vietas un ieņem 149.pozīciju.

Gulbis pēdējo spēli aizvadīja pirms trim nedēļām, kad zaudēja ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi. Tiesa, augustā latvietis pārāk bieži nespēlēja.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Latvijas tenisists šonedēļ piedalīsies "Challenger" turnīrā Taivānā, pirmajā kārtā tiekoties ar Kazahstānas tenisistu Aleksandru Bubļiku, kurš ATP rangā ir 205.pozīcijā.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā ir Mārtiņš Podžus, kurš par trim vietām pakāpies uz 472.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas "Futures" turnīrā viņš iepriekšējā nedēļā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš par desmit vietām pakāpies uz 1357.pozīciju. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš atguvis astoņas pozīcijas un ir 1447.vietā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš zaudējuši vienu vietu un šobrīd atrodas dalītā 1699.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir zaudējis septiņas vietas un atgriezies 1937.pozīcijā.

Iepriekšējā nedēļā norisinājās Deivisa kausa izcīņas pusfināls, tādējādi ranga pirmais divdesmitnieks palicis nemainīgs. Līderpozīciju ieņem spānis Rafaels Nadals, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Trešo vietu ieņem serbs Novaks Džokovičs, kurš septembrī trešo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā. Tikmēr ceturtais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet aiz viņa seko vācietis Aleksandrs Zverevs.

Tālāk atrodas horvāts Marins Čiličs, bulgārs Grigors Dimitrovs un austrietis Dominiks Tīms, kamēr devītais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, bet labāko desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Šajā nedēļā norisināsies divi "ATP World Tour 250" sērijas turnīri Sanktpēterburgā un Mecā.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis zaudējis 42 vietas un ieņem 306.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1055.vietā. Vēl Rūdolfs Mednis un Roberts Grīnvalds ieņem attiecīgi ranga 1321. un 1336.pozīciju, savukārt Jānis Podžus ir atrodams ranga 1558.vietā, bet Artūrs Lazdiņš ieņem 1574.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu