Etiopijā etniskajā vardarbībā dzīvību zaudējuši 23 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Nedēļas nogalē etniskajā vardarbībā Etiopijā nogalināti 23 cilvēki, pirmdien vēsta oficiālā ziņu aģentūra ENA. Vardarbības dēļ 886 cilvēki pārvietoti, bet vairāk nekā 70 aizturēti.

Organizēta banda Buraju pilsētā un tās apkārtnē pastrādājusi vairākas slepkavības un sarīkojusi laupīšanas, pavēstīja Oromijas reģiona policijas komisārs Alemajehu Ežigu.

Pirmdien Meskela laukumā, galvaspilsētas Adisabebas centrā, notika protesta akcija, tās dalībniekiem paužot nosodījumu slepkavībām. Daži vardarbībā vainoja oromiešu jauniešus.

Adisabebas centrā izvietoti policijas papildspēki. Citi protestētāji nobloķējuši ceļus, kas ved uz pilsētas centru.

Nule kā no trimdas dzimtenē ar triumfu tika sagaidīti savulaik ārpus likuma izsludinātās Oromiešu atbrīvošanas frontes līderi. Tas varēja notikt pēc tam, kad nemiernieku grupējums bija panācis vienošanos ar reformistu premjerministru Abiju Ahmedu par ieroču nolikšanu.

Adisabebā ir četri miljoni iedzīvotāji, un tajā mīt dažādu etnisko grupu pārstāvji. Galvaspilsēta atrodas Oromijas reģionā, kur dominējošā tautība ir oromieši.

Oromiešu vadītie valdības pretinieku protesti, kas sākās 2015.gada beigās, sekmēja to, ka no amata atkāpās bijušais Etiopijas līderis un pie varas nāca Abija valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu