Atsākta atlaistās Aizkraukles prokurores lietas izskatīšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

8. oktobrī būs zināms Administratīvās rajona tiesas lēmums bijušās Aizkraukles prokurores Diānas Bebres-Kondrātes prasībā pret prokuratūru atjaunot viņu amatā un atlīdzināt darba samaksu par piespiedu kavējumu laiku, aģentūru LETA informēja Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Linda Lindere.

Lai arī iepriekš sūdzība jau izskatīta, administratīvajā lietā atsākta izskatīšana pēc būtības. Tas šodien ir paveikts, un plānots, ka spriedums tiks sastādīts un lietas dalībniekiem būs pieejams 8. oktobrī pēc plkst. 16.

Kā ziņots, par nevainojamas reputācijas trūkumu atlaistā Aizkraukles prokurore Bebre-Kondrāte sākusi tiesāties ar prokuratūru, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Aizkraukles prokurore 2015. gada pavasarī bija iesaistīta autoavārijā, atteicās no alkohola testa, kas tiek pielīdzināts braukšanai dzērumā, un turklāt vēl uzvedās rupji. Prokurores auto braucis pa pretējo joslu un ietriecies stāvošā mašīnā.

Pēc cietušo stāstītā, automašīnā bijis arī Valsts policijas darbinieks Andris Kondrāts. Abi uzvedušies rupji, draudējuši sasistā auto vadītājai un viņas nepilngadīgajai meitai, gaisā bijis jūtams alkohola smārds.

Prokuroru atestācijas komisija kolēģei piemēroja bargāko sodu - atlaišanu, tomēr lietā iestājās noilgums un Bebre-Kondrāte atgriezās prokurores amatā. Pēc tam ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izdeva pavēli par viņas atlaišanu, jo likums prokuroriem prasa nevainojamu reputāciju, taču Bebre-Kondrāte atlaišanu apstrīdējusi tiesā un prasa segt mantiskos zaudējumus.

Bebrei-Kondrātei izdevies izvairīties, ka viņai nelabvēlīgais prokuratūras lēmums stājas spēkā, jo viņa pusgadu paņēma slimības lapu, tad devās dekrēta un bērna kopšanas atvaļinājumā. Disciplinārsodu var piemērot divu gadu laikā.

Bebre-Kondrāte nesaņēma arī administratīvo sodu, lai gan par atteikšanos no alkohola testa draud arests līdz 15 diennaktīm, 1400 eiro naudas sods un tiek atņemtas autovadītāja tiesības uz četriem gadiem.

Paralēli Bebre-Kondrāte pieteikusies kārtot zvērināta advokāta eksāmenu, tomēr sliktās reputācijas dēļ tam nav pielaista.

Vēlāk Bebre-Kondrāte pieņemta darbā par juriskonsulti Skrīveru novada pašvaldībā. Viņa darbā pašvaldībā pieņemta uz noteiktu laiku promesoša darbinieka aizvietošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu