Vecvagars: sāpīgi, bet cīnīsimies tālāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: EPA/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases zaudējums Spānijas komandai ir sāpīgs, taču cīņa par ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu turpinās, atzīst valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas izlase pirmdien Madridē dramatiskā spēles galotnē cieta zaudējumu 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē, piekāpjoties Spānijas valstsvienībai ar rezultātu 82:85.

"Pirmajā puslaikā slikti spēlējām aizsardzībā, īpaši "pick n’roll" situācijās. Nevar teikt, ka spāņu uzbrukums mūs pārsteidza, taču nepietiek zināt, ka pretinieki būs ātri un agresīvi - laukumā vajadzīgs zināms laiks, lai adaptētos pie pretinieku ātruma. Sākumā nepietiekami agresīvi lauzāmies ārā no blokiem, vēl kādās niansēs nenostrādājām līdz galam, un spāņi bija pietiekami meistarīgi, lai to izmantotu," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Vecvagars.

"Pret tik ātrām un agresīvām komandām ir svarīgi, lai par atlēkušajām bumbām agresīvi cīnītos visi pieci basketbolisti. Šodien brīžiem tas piemirsās un pie sava groza zaudējām nepiedodami daudz. 16 bumbas - tas bija galvenais zaudējuma iemesls," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

"Otrajā puslaikā nostrādāja zonas aizsardzība, izdevās izsist pretiniekus no ritma un atspēlēties, bet pēdējās sekundēs spāņu pusē bija veiksme. Arī Koloma meistarība, jo viņš spēja trāpīt no ļoti sarežģītas pozīcijas. Sāpīgi, bet cīnīsimies tālāk," sacīja Vecvagars.

"Iespējams, pārāk daudz respektējām Spānijas komandu, bet pirmajā puslaikā nospēlējām slikti. Otrajā cīnījāmies kā komanda. Bet… Gaidām spāņus Rīgā," norādīja Rihards Lomažs.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju.

Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu