Daugaviņa un Karsuma pārstāvētā "Spartak" turpina zaudējumu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS

Latvijas hokejistu Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, kamēr Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" izcīnīja savu pārliecinošāko uzvaru šajā turnīrā.

"Spartak" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) zaudēja līgas līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas ir vienīgā komanda, kura šosezon spēlē bez zaudējumiem.

Daugaviņš un Karsums palika bez rezultativitātes punktiem. Pirmais no viņiem spēlēja 20 minūtes un deviņas sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem, bloķējot divus metienus, nopelnot divas soda minūtes un divas reizes nodrošinot savai komandai skaitlisko vairākumu.

Tikmēr Karsums laukumā bija 16 minūtes un 51 sekundi, izdarot divus metienus, sešus spēka paņēmienus, kas bija labākais rādītājs šajā spēlē, kā arī uzvarot divos no trim iemetieniem.

Daugaviņš noraidījumu nopelnīja jau spēles trešajā minūtē, viņam esot uz sodīto soliņa, "Spartak" komanda zaudēja arī pirmos vārtus. Tiesa, tobrīd komandas spēlēja vienādos sastāvos, jo pirms tam pārkāpumu bija izdarījuši arī viesi.

Rezultātu atklāja Kirils Ļamins, bet devītajā minūtē Maskavas kluba čehu leģionārs Robins Hanzls atjaunoja neizšķirtu.

Otrajā periodā "Avtomobilist" pēc Aleksandra Kučerjavenko un Dena Sekstona metieniem panāca jau 3:1, uz ko "Spartak" atbildēja ar Vjačeslava Ļeščenko vārtiem 39.minūtē. Atspēlēties maskaviešiem gan neizdevās, jo 56.minūtē francūzis Stefans da Kosta panāca 4:2 Jekaterinburgas kluba labā.

"Avtomobilist" izcīnīja septīto uzvaru tikpat spēlēs, kamēr "Spartak", kas sezonu sāka ar trim uzvarām četros mačos, tagad ir trīs zaudējumu sērijā.

Daugaviņš šosezon septiņos mačos ir guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, bet Karsumam ir viens vārtu guvums.

Tikmēr citā mačā Helsinkos Kalniņš palika rezervē, bet "Jokerit" ar 8:0 (0:0, 5:0, 3:0) sagrāva Čeļabinskas "Traktor". Somijas klubam šī bija pārliecinošākā uzvara, kopš tas spēlē KHL, kamēr "Traktor" cieta smagāko zaudējumu 11 gados.

Uzvarētājiem uzbrucējs Džons Normans guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet vārtos Raiens Zapolskis, kurš ir Kalniņa konkurents, atvairīja 18 no 18 metieniem.

"Jokerit" izcīnīja sesto uzvaru septiņos šosezon aizvadītos mačos, esot Rietumu konferences vadībā.

Vēl vienā spēlē ar "hat-trick" jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās Mihals Ržepīks, taču viņa pārstāvētā Bratislavas "Slovan" Šanhajā pēcspēles metienos ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) zaudēja Ķīnas klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Zaudējumu pirmdien piedzīvoja arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) viesos zaudēja Habarovskas "Amur" komandai. Rīdziniekiem pārtrūka divu uzvaru sērija, ciešot trešo zaudējumu septiņos mačos.

Nākamo spēli Latvijas klubs trešdien aizvadīs pret Vladivostokas "Admiral", kas pirmdien mājās papildlaikā ar 3:4 (1:2, 2:0, 0:1, 0:1) zaudēja Maskavas CSKA.

Rietumu konferences vadībā ar 13 punktiem septiņās spēlēs ir "Jokerit", otro vietu ar desmit punktiem sešās spēlēs ieņem Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr trešā ar deviņiem punktiem ir Rīgas "Dinamo". Astoto vietu ar septiņiem punktiem ieņem Čerepovecas "Severstaļ", kurā spēlē Artūrs Kulda, pozīciju zemāk ar sešiem punktiem ir "Spartak", bet pirmspēdējā - 11.vietā - ar trim punktiem ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Savukārt Austrumu konferencē "Avtomobilist" ir 14 punkti septiņos mačos, kamēr ar desmit punktiem sešās spēlēs seko Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tāpat desmit punkti, bet astoņos un septiņos mačos ir Magņitogorskas "Metallurg" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandām.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu