Otrdienas pēcpusdienā gaidāms vasarīgs siltums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

​Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem, vietām Zemgalē un Dienvidkurzemē - līdz +23 vai +24 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas rītā Liepājas lidostā gaiss atdzisis līdz +9 grādiem, savukārt Liepājas ostā, vējam pūšot no siltās jūras, saglabājas +17 grādus silts gaiss, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra ir +9..+13 grādu, tikai vietām piekrastē tā pārsniedz +14 grādus. Centrālajos un dienvidrietumu novados vietām izveidojusies dūmaka vai migla. Dažviet smidzina lietus. Pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā daļēji apmācies laiks, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +12 grādu.

Priekšpusdienā mākoņu kļūs mazāk, vēlā vakarā jau visā valstī gaidāms skaidrs laiks. Vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā otrdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi, uzspīdēs saule, vakarā debesis kļūs skaidras. Gaiss iesils līdz +21..+22 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens 762-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +16..+20 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.septembrī bija +34..+36 grādi Portugālē, Spānijā, Francijā, Albānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -3 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu