Brazīlija skan Rīgā. Kā iekarot latviešu sirdis?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Fred Martins
Fred Martins Foto: publicitātes

No 20. līdz 22. septembrim Rīgā, Rīgas Mākslas Telpā (Kungu ielā 3) norisināsies pirmais Brazīliešu – Baltijas Mūzikas festivāls. Piedāvājam sarunu ar dziedātāju un komponistu Fredu Martinsu (Fred Martins), kurš savā mūzikā iekļauj daudzveidīgus brazīliešu ritmus un kopainu starp dažādiem mūzikas stiliem.

Kāda nozīme, jūsuprāt, ir Brazilian Baltic Festival brazīliešu mūzikai?

Domāju, ka brazīliešu populārā mūzika ir diezgan pazīstama pasaulē, tomēr ir ļoti svarīgi aizsniegt jaunu publiku. Vienlīdz svarīgi ir noturēt brazīliešu mūziku aktuālu arī jaunajā paaudzē, lai tā būtu dzīva, skanētu jauno mūziķu repertuārā, lai radošā liesma nenodziest. Tas viss veido kulturālo mantojumu katrā valstī.

Šī būs jūsu pirmā reize, uzstājoties Latvijā un spēlējot kopā ar latviešu mūziķiem. Kāds, jūsuprāt, būs koncerts?

Man ir liels gods un prieks būt starp tik apbrīnojamiem mūziķiem, kā arī dibināt jaunas saites ar latviešu publiku un pazīstamiem Latvijas māksliniekiem. Esmu pārliecināts, ka sadarbība būs patīkama un veiksmīga. Tās rezultāts būs brīnišķīgs un baudāms.

Pastāstiet, lūdzu, par savu gaidāmo uzstāšanos Brazilian Baltic Festival un ko jūs vēlaties realizēt?

Gatavojos prezentēt repertuāru, kurā ir iekļauti dažādi mūzikas stili. Gaidāmajā koncertā manis izpildīto mūziku var iedalīt divās grupās. Viena no tām ir Brazīlijas ziemeļu mūzikas stils ar Spānijas un Portugāles ietekmi, savukārt otra veida atskaņotā mūzika ir samba un bosanovas ar afrikāņu ietekmi.

Vai, jūsuprāt, piedalīšanās Brazilian Baltic Festival var ietekmēt jūsu karjeru? Kā?

Protams! Piedalīšanās šajā festivālā sniedz man iespēju paplašināt manas mūzikas klausītāju loku, kā arī uzstāšanās kopā ar citiem festivāla māksliniekiem dod jaunas vēsmas un redzējumu.

Vai vēlaties vēl kaut ko piebilst?

Gribētu apsveikt festivāla idejas autori un organizatori par sasniegto. Cilvēku, kas ļoti ilgi un smagi ir strādājusi, lai Brazilian Baltic Festival tiktu realizēts no fantastiskas idejas par reāli notiekošu pasākumu, kas saved kopā divas dažādas valstis un to kultūras, sniedz jaunas sadarbības iespējas mūziķiem un baudāmu rezultātu klausītājiem. Vēlos, lai tas būtu tikai pirmais no daudziem Brazilian Baltic Festival un lai brazīliešu mūzika iekarotu latviešu sirdis.

Vairāk par mūziķi var uzzināt viņa mājaslapā.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu